Ads

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Μυρίζει η αναπνοή του, τι να κάνω;



Κουτάβι κάνε κόρσο

Πρόβλημα: Καλημέρα! Έχω ένα κάνε κόρσο 40 ημερών, αρσενικό, υγιέστατο σύμφωνα με τον κτηνίατρο αλλά, ρε παιδιά, μυρίζει η αναπνοή του. Τι να κάνω;
  
Απάντηση: Θα πάρω σαν δεδομένο ότι το σκυλάκι σας είναι υγιέστατο και ότι το πρόβλημα με την αναπνοή δεν οφείλεται σε λόγους υγείας. Κάποιες συμβουλές έχω να σας δώσω, οι οποίες κακό δεν θα κάνουν. Ελπίζω μάλιστα να βελτιώσουν την κατάσταση.

1. Θα ξεκινήσω από ένα βασικό χαρακτηριστικό των κάνε κόρσο, που είναι το σάλιο και το οποίο έχει κάποια μυρωδιά, ιδιαίτερα όταν είναι μπαγιάτικο. Αυτό που εισηγούμαι είναι να σκουπίζετε συχνά το στόμα του και να αλλάζετε συχνά το νερό της κούπας του ώστε να εμποδίζετε την ανάπτυξη βακτηρίων.


2. Μπορείτε από τώρα να βουρτσίζετε το στόμα και τα δόντια. Φροντίστε να γίνει σαν παιγνίδι για να του αρέσει. Το βούρτσισμα θα φρεσκάρει το στόμα, θα διώξει υπολείμματα τροφών από το στόμα και ο σκύλος σας θα μάθει από νωρίς να δέχεται ευχαρίστως το βούρτσισμα των δοντιών. Αν σας είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα, μπορείτε να αγοράσετε ένα σπρέι για το στόμα που εξουδετερώνει την άσχημη αναπνοή.

3. Μερικές φορές η άσχημη αναπνοή οφείλεται στο διαιτολόγιο του σκύλου. Γι’ αυτό δοκιμάστε κάποια άλλη πλήρη τροφή, έχοντας υπόψη ότι για τον σκοπό σας η ξηρή τροφή είναι προτιμότερη.

4. Θα του δίνετε φαντάζομαι κάτι για να μασουλά και να μην τον πονούν τα ούλα του. Φροντίστε αυτό το κάτι να το πλένετε συχνά ώστε να μην μένει πάνω σάλιο και άλλες ακαθαρσίες.

5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά αρωματικά όπως είναι ο φρέσκος κόλιανδρος. Λιωμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οδοντόπαστα και το νερό από το βράσιμό του μπορεί να προστεθεί στην κούπα με το πόσιμο νερό. Τη ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο φρέσκος μαϊντανός, αν φυσικά κατορθώσετε να τον ταΐσετε στο σκυλάκι σας, αφού φυσικά θα τον έχετε αναμείξει με την τροφή του.

Δοκιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε από τα πιο πάνω με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά θα σας λύσουν το πρόβλημα. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου