Ads

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο σκύλος την έσωσε καλώντας τις πρώτες βοήθειες



Η Ντόροθι με τον Σπίριτ, τον ήρωα και σωτήρα της
Η Ντόροθι, μια ηλικιωμένη κυρία, χρωστά τη ζωή της στον  Σπίριτ, τον πιστό σκύλο υπηρεσίας που έχει. Όταν κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο πάτωμα, διαπίστωσε με τρόμο ότι δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνη της. Ο Σπίριτ αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε η κυρία του και εφάρμοσε αυτά που έμαθε στην εκπαίδευση, πάτησε το μεγάλο άσπρο κουμπί της ειδικής τηλεφωνικής συσκευής και κάλεσε τις πρώτες βοήθειες


 «Έπεσα στο πάτωμα στο μπάνιο. Έχω τα προβλήματά μου, όταν όμως βρέθηκα κάτω κατάλαβα ότι δεν είχα τις δυνάμεις να σταθώ στα πόδια μου», δήλωσε η Ντόροθι, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μια νευροεκφυλιστική νόσο που προκαλεί παράλυση σε όλο το σώμα. «Είπα τότε στον Σπίριτ να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, πράγμα που έκανε».

Το άσπρο κουμπί που πάτησε ο Σπίριτ
Με το πάτημα του κουμπιού ενεργοποίησε το ειδικό τηλέφωνο και έστειλε αυτόματα το μήνυμα για παροχή βοήθειας. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε. Η άφιξη του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού υπήρξε άμεση και σωτήρια.

Ο Σπίριτ ζει με την Ντόροθι από τον καιρό που ήταν κουτάβι. Όταν άρχισαν τα προβλήματα με την υγεία της, ανέθεσε την εκπαίδευση του Σπίριτ σε κάποιο οργανισμό που ειδικεύεται σε σκυλιά υπηρεσίας και θεραπείας.

Η εκπαίδευση του Σπίριτ είναι πιο εθρεία γιατί μπορεί να ενημερώνει την κυρία του όταν κάποιος είναι στην είσοδο του σπιτιού, όταν το τηλέφωνο κτυπά και όταν δεν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας. Επίσης ο Σπίριτ μαζεύει πράγματα από χάμω και τα φέρνει στην κυρία του, η οποία δυσκολεύεται να σκύψει. 

«Για μένα αυτός ο σκύλος είναι ο καλύτερός μου φίλος και ο ήρωάς μου», κατέληξε η Ντόροθι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου