Ads

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ηρωικό ντόμπερμαν έσωσε παιδάκι από δηλητηριώδες φίδι



Το κοριτσάκι με τον σκύλο σωτήρα του


Το ντόμπερμαν της ιστορίας μας υιοθετήθηκε από καταφύγιο στην Αυστραλία. Τέσσερις μέρες αργότερα έσωσε το κοριτσάκι της οικογένειας από θανατηφόρο δάγκωμα φιδιού.

Το μωρό ήταν μόλις 17 μηνών και έπαιζε έξω στον κήπο, όταν ο σκύλος άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Είχε εντοπίσει ένα βασιλικό καφέ φίδι, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, κρυμμένο σε κενό που υπήρχε κάτω από το σπίτι. Το φίδι ήταν έτοιμο να επιτεθεί στο ανυποψίαστο νήπιο.

Βασιλικό καφέ φίδι Αυστραλίας
Αυτό που έγινε μετά κανείς δεν θα το γνώριζε ή πίστευε αν η μητέρα του μωρού δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας. «Ο σκύλος ήταν συγκεντρωμένος και έδειχνε επιθετικές διαθέσεις προς το παιδί και την σκουντούσε με τη μύτη του χωρίς όμως να επιτυγχάνει τίποτα», είπε η μητέρα. «Μετά την άρπαξε από το πίσω μέρος της πάνας και την πέταξε πάνω από το κορμί του, περισσότερο από ένα μέτρο μακριά, σαν να ήταν κούκλα.»

Τη στιγμή εκείνη επιτέθηκε το φίδι και δάγκωσε τον σκύλο στο πόδι. Το κοριτσάκι ήταν τρομοκρατημένο αλλά σώο και ο σκύλος ούρλιαζε σαν να δέχτηκε μια μαχαιριά. Η μητέρα κατάλαβε τι συνέβη και γιατί ο σκύλος συμπεριφερόταν περίεργα. Στην πραγματικότητα προσπαθούσε να απομακρύνει το παιδί και, όταν αυτό δεν το κουνούσε απ’ εκεί, το άρπαξε και το πέταξε μακριά.

Μετέφεραν αμέσως τον σκύλο στις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς επέζησε. Για την οικογένεια έγινε ο σκύλος των θαυμάτων. Όλοι αναγνωρίζουν τώρα ότι διακινδύνευσε τη ζωή του για να σώσει το κοριτσάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου