Ads

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η Μίσι ανήκει πλέον σε έναν από τους σωτήρες της



Η Μίσι, που τώρα τη φωνάζουν Λάκι (τυχαιρή), μαζί με τον καλό της άνθρωπο και σωτήρα

Θυμάστε την ιστορία της Μίσι, της σκύλας που εγκαταλείφτηκε πληγωμένη στα χιονισμένα βουνά του Κολοράντο από τον κύριο της και που μια βδομάδα αργότερα την έσωσαν εθελοντές ορειβάτες; Έχω καλά νέα για σας. Όχι μόνο η Μίσι αποθεραπεύτηκε πλήρως αλλά ανήκει πλέον νόμιμα σε ένα από τους σωτήρες της. Είναι πανευτυχής στη νέα της οικογένεια, η οποία περιλαμβάνει δυο άλλα σκυλιά. (Βλέπετε ανάρτηση με τίτλο «Την εγκατέλειψε ο άνθρωπός της, την έσωσαν ξένοι» http://www.anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/08/blog-post_1554.html )  

Ο Σκοτ και η Αμάντα έκαναν ορειβασία στο Κολοράντο της Αμερικής, όταν συνάντησαν τη Μίσι, ένα τραυματισμένο Γερμανικό Ποιμενικό. Ήταν εξασθενημένη, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και υπήρχαν σημάδια αίματος στους γύρω βράχους. Της έδωσαν νερό και τροφή.

Η Μίσι μεταφέρεται από το βουνό όπου την είχε εκγαταλείψει ο κύριός της
Ο Σκοτ ανέβασε τότε μια φωτογραφία της σκύλας σε ένα φόρουμ για ορειβάτες. Δεκάδες ορειβάτες που πήραν το μήνυμα συγκινήθηκαν από την περίπτωση της Μίσι και αποφάσισαν να βοηθήσουν. Η ομάδα οκτώ ατόμων στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Σκοτ την εντόπισε πρώτη. Άρχισε να χιονίζει εκείνη την ώρα και η σκύλα, αφυδατωμένη όπως ήταν, ανέπνεε με δυσκολία. Ζύγιζε γύρω στα 50 κιλά. Μπόρεσαν όμως και την έβαλαν σε σακίδιο που το φορτώθηκε κάποιος στην πλάτη. Χρειάστηκαν εννιά ώρες πεζοπορίας για να την μεταφέρουν σε πιο προσιτό σημείο του βουνού.

Η Λάκι (πρώην Μίσι) ευτυχισμένη στο νέο της σπίτι
Μετά από τη διάσωση, η υπόθεση ακλούθησε τη δικαστική οδό. Ο ιδιοκτήτης προέβαλε διάφορες δικαιολογίες και επέμενε ότι ήθελε τη σκύλα του πίσω. Στο τέλος συμφώνησε να δοθεί η σκύλα σε ένα από τους σωτήρες της. Το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για εγκατάλειψη της σκύλας του και η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι 18 μήνες φυλακή και πρόστιμο μέχρι 5.000 δολάρια. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου