Ads

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αδέσποτο σκυλάκι βρήκε δουλειά στην πυροσβεστική υπηρεσία



Το κουτάβι έχει ενταχθεί στη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας


Όταν η Κάρεν επέστρεψε στο αυτοκίνητό της με τα ψώνια από την υπεραγορά της γειτονιάς της, βρήκε ένα χαριτωμένο κουτάβι στο αυτοκίνητό της. Έκανε ζέστη και είχε αφήσει το παράθυρο του αυτοκινήτου της ανοιχτό. Κάποιος για κάποιο λόγο άφησε το κουτάβι μέσα στο αυτοκίνητό της. Το πήρε στα χέρια της και πρόσεξε ότι ήταν καθαρό, περιποιημένο και καλοταϊσμένο.


Η πρώτη της κίνηση ήταν να επιστρέψει στην υπεραγορά και μέσω των μεγαφώνων να ρωτήσει τους πελάτες αν ήξεραν τίποτα για το κουτάβι. Καμιά απάντηση. Το πήρε σπίτι με τα ψώνια της. Η ίδια, αν και φιλόζωη, είχε ήδη τρία κατοικίδια στο σπίτι της και δεν υπήρχε χώρος για τέταρτο. Άρχισε λοιπόν τις προσπάθειες να βρει οικογένεια να το υιοθετήσει.

Πέρασε και από τον σταθμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πάντα με το σκυλάκι αγκαλιά. Πληροφορίες ήθελε να ζητήσει. Ο υπεύθυνος όμως του τμήματος της πρότεινε αμέσως να αφήσει το σκυλάκι στον σταθμό για πάντα. Η Κάρεν ζήτησε να μάθει περισσότερα για να σιγουρευτεί ότι το σκυλάκι θα ήταν σε καλά χέρια. Η σκέψη που την τρόμαζε ήταν η εικόνα του κουταβιού να συμμετέχει με τους πυροσβέστες στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Ο υπεύθυνος την καθησύχασε λέγοντάς της ότι ο σκύλος που είχαν πέθανε πρόσφατα και τώρα ήθελαν να έχουν ένα διάδοχο και αντικαταστάτη του. Θα εκπαιδεύσουν τον σκύλο να υπακούει σε ορισμένες εντολές και να κάνει κάποια τρικ και θα τον έχουν μαζί τους όταν κάνουν μάθημα σε σχολεία για την πυροπροστασία και τη συμπεριφορά των παιδιών σε περίπτωση πυρκαγιάς. «Είμαστε είκοσι άνδρες στο σταθμό», κατέληξε ο υπεύθυνος. «Ο σκύλος θα έχει όχι ένα, αλλά είκοσι μπαμπάδες!»

Η Κάρεν δεν χρειάστηκε περισσότερα επιχειρήματα για να πεισθεί να τους εμπιστευτεί το σκυλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου