Ads

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο σκύλος συντείνει στη μακροζωία του ανθρώπου του

Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη σκύλου στο σπίτι ευνοεί τη μακροζωία. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα είναι ένας ευτυχισμένος γάμος και η ύπαρξη πολλών καλών φίλων. Οι τρεις αυτοί παράγοντες μαζί έχουν μεγαλύτερη σημασία για την επιμήκυνση της ζωής παρά τα χρήματα, ο τόπος καταγωγής ή η κοινωνική τάξη.

Η έρευνα, που άρχισε το 1940, περιλάμβανε 200 υγιείς άνδρες, τους οποίους  οι ερευνητές παρακολούθησαν από τότε που ήσαν νέοι μέχρι τα βαθιά γεράματα, αξιολογώντας τους κάθε δυο χρόνια.
Ο George Vaillant της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δήλωσε: «Το κλειδί της μακροζωίας βρίσκεται στην ύπαρξη στενών σχέσεων που μας γεμίζουν».




Η σύνδεση μεταξύ της κατοχής σκύλου και της μακροζωίας είναι ένα νέο στοιχείο που ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα καλά που προέρχονται από τους σκύλους, όπως είναι το γεγονός ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας βοηθούν να αναρρώσουμε πιο γρήγορα μετά από μια αρρώστια, μας ενθαρρύνουν να ασκούμαστε πιο συχνά και μας βοηθούν να κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου