Ads

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στειρώστε το κατοικίδιό σας!





Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της στείρωσης;
Αδέσποτα πεινασμένα κουτάβια. Η μανα προσπαθεί να ξεφύγει γιατί δεν έχει αρκετό γάλα για όλα. Πόσα θα επιζήσουν;
 Η στείρωση και ο ευνουχισμός μπορούν να αυξήσουν το διάστημα ζωής του κατοικίδιού σας, ενώ παράλληλα, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του. Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να περιπλανώνται προς αναζήτηση συντρόφου για να ζευγαρώσουν. 


Αυτό κάνει πολύ μικρότερη την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιό σας, που με τη σειρά του, κάνει μικρότερες τις πιθανότητες το κατοικίδιό σας να εμπλακεί σε κάποιον καβγά, να τραυματιστεί ή να πέσει θύμα βιαιότητας, δηλητηρίασης ή τροχαίου ατυχήματος.

Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.

Οι μη στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι συνήθως οριοθετούν (μαρκάρουν) την περιοχή τους ψεκάζοντάς την με τα ούρα τους. Η οσμή είναι φοβερή. Αν στειρωθούν σε μικρή ηλικία, οι αρσενικοί γάτοι σπάνια αναπτύσσουν αυτή τη συνήθεια, ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως σταματάνε αυτή τη συνήθεια μέσα σε λίγους μήνες αφότου στειρωθούν. Οι αρσενικοί γάτοι είναι λιγότερο πιθανό να τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ αποκτούν ένα πιο υγιές τρίχωμα καθώς περνάνε περισσότερο χρόνο περιποιούμενοι τον εαυτό τους.

Ζωοφιλική Εθελοντική Δράση Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου