Ads

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ένας σκύλος και ένας γάτος που υπήρξαν αδέσποτοι έχουν ανακηρυχθεί ζώα της χρονιάς στις ΗΠΑ



Σκούτερ, ο γάτος ήρωας

Η Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας προς τα Ζώα (The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) έχει ανακηρύξει τα ζώα ήρωες της φετινής χρονιάς. Ανάμεσά τους ένας γάτος ημιπαράλυτος και μια σκυλίτσα, η Φιόνα, της οποίας την ιστορία σας διηγηθήκαμε πριν μερικές βδομάδες (Η μεταμόρφωση της Φιόνας, Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012, http://anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/10/blog-post_3177.html ).

Η Φιόνα όπως ήταν όταν την μάζεψαν από τον δρόμο
Η δεύτερη ευκαιρία της Φιόνας
Η Φιόνα, 11 χρονών, εντοπίστηκε μέσα στα σκουπίδια από ένα ζευγάρι στο Λος Άντζελες. Με δικές του προσπάθειες και με τις γενναιόδωρες εισφορές φιλόζωων η μεταμόρφωση της Φιόνας υπήρξε πλήρης. Από ένα βρόμικο και μονόφθαλμο αδέσποτο έγινε ένα όμορφο και ευτυχισμένο σκυλάκι.

Σκούτερ, ένας γάτος όχι όπως τους άλλους
Η ζωή δεν υπήρξε γενναιόδωρη ούτε με τον Σκούτερ. Όπως συνέβη με τη Φιόνα, τον περιμάζεψαν και αυτόν από τον δρόμο. Το πρόβλημά του ήταν πολύ σοβαρό: ήταν παράλυτος στο πίσω μέρος του σώματός του και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πίσω πόδια. Σερνόταν στο έδαφος με τη βοήθεια των μπροστινών του ποδιών.

Όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ζώων στην Πενσυλβανία όλοι οι επισκέπτες τον συμπάθησαν. Κάποιοι μάλιστα πήραν την πρωτοβουλία και μάζεψαν χρήματα με τα οποία αγόρασαν τροχοκάθισμα για τα πίσω του πόδια. Τώρα ο Σκούτερ μπορεί να μετακινείται με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο Σκούτερ έγινε υπόδειγμα καρτερίας και δύναμης και το μήνυμα αυτό μεταφέρει στους πάσχοντες που επισκέπτεται κάθε βδομάδα. Ο γενναίος γάτος έχει «υιοθετήσει» έναν οίκο ευγηρίας και ένα κέντρο αποκατάστασης ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Η παρουσία του Σκούτερ τους ανακουφίζει και τους εμψυχώνει, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου