Ads

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αγώνας για τη διάσωση των κατοικίδιων θυμάτων του τυφώνα Σάντι



Σώθηκε και αυτός και ο σκύλος του
 Ανάμεσα στα θύματα του τυφώνα Σάντι υπήρξαν και πολλά ζώα, είτε κατοικίδια, είτε ζώα σε ζωολογικούς κήπους, ή ακόμη και ενυδρεία. Οι πλημμύρες, οι καταστροφές και η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστα τα ζώα. Τώρα ιδιοκτήτες και άλλοι φορείς συνεχίζουν την προσπάθεια να περιορίσουν τα θύματα και να σώσουν όσες ψυχές περισσότερες μπορούν.

 
Τα σωστικά συνεργεία, εκτός από ανθρώπους, έσωσαν και κατοικίδια
Σελίδα στο facebook αφιερωμένη στα ζώα θύματα του τυφώνα προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά είναι και τα θύματα. Υπάρχουν αναρτήσεις από σωτήρες που δημοσιεύουν φωτογραφία και περιγράφουν το ζώο που περισυνέλεξαν και προστάτεψαν. Υπάρχουν όμως περισσότεροι που δίνουν πληροφορίες για το ζώο που έχασαν και ζητούν τη βοήθεια του κοινού για να το εντοπίσουν.

Άνθρωπος και σκύλος σε μια βάρκα των σωστικών συνεργείων
Πολλοί που έχασαν το κατοικίδιό τους δηλώνουν ότι η καταιγίδα παρέσυρε περιφράξεις πόρτες και παράθυρα, και έτσι τα κατοικίδια έφυγαν έντρομα.

Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την τύχη των ζώων στους διάφορους ζωολογικούς κήπους της Νέας Υόρκης ούτε και για τα ψάρια του ενυδρείου που βρίσκεται στο νησί Coney. Ούτε και γνωρίζουμε πόσα κατοικίδια αποχωρίστηκαν από τους ανθρώπους τους.

Αφίσα από κάποιον που ψάχνει εναγωνίως να μάθει κάτι για τον σκύλος του
Ξέρουμε ότι στην περίπτωση του τυφώνα Κατρίνα 250.000 κατοικίδια αποχωρίστηκαν από τις οικογένειές τους και αγωνίστηκαν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο περιμένοντας τους δικούς τους ή κάποιον άλλο σωτήρα να τα περιμαζέψει. Πολλά από αυτά δεν τα κατάφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου