Ads

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των εγκαταλειμμένων κατοικιδίων



Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός τωνκατοικιδίων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους στη Βρετανία
Μεγάλη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των εγκαταλειμμένων κατοικιδίων σε σύγκριση με το 2007 στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό ανακοίνωσε η Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης Ζώων (RSPCA), το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα ευημερίας ζώων του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι το 2011 40.595 ζώα εγκαταλείφθηκαν σε σύγκριση με 24.638 το 2007.


Η κύρια αιτία της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης είναι οικονομική. Ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και περιορίζει τα έξοδα του νοικοκυριού, εγκαταλείποντας το κατοικίδιό του.

Ο πρόεδρος του RSPCA δήλωσε: «Μπορεί η ύφεση να υποχωρεί, αλλά τα σιωπηλά θύματα της οικονομικής κρίσης αυξάνονται συνεχώς. Κύριος στόχος της οργάνωσής μας είναι η πρόληψη της κακοποίησης ζώων. Στην πραγματικότητα όμως αυξάνονται οι περιπτώσεις κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς».
Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στα αδέσποτα γατάκια. Πρέπει να περιμένουν 2 μήνες σε καταφύγιο πριν βρεθεί οικογένεια να τα υιοθετήσει
Ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι η αύξηση του αριθμού των καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων στις οποίες το RSPCA είχε ενεργό ανάμειξη. Τους πρώτους δέκα μήνες του 2012 υπήρξαν 1.176 καταδίκες για κακοποίηση ζώων!

Τα κακά νέα για τα κατοικίδια δεν τελειώνουν εδώ γιατί και οι υιοθεσίες μειώθηκαν από 52.700 το 2009 σε 45.500 το 2011. Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα που φιλοξενούνται μένουν στα καταφύγια περισσότερο χρόνο και η φιλοξενία τους στοιχίζει περισσότερο. Συγκεκριμένα η μέση διάρκεια διαμονής σε καταφύγιο έφτασε τις 59 μέρες και το κόστος τα 1000 ευρώ ανά ζώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου