Ads

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Το κυνήγι της αλεπούς, χωρίς αλεπού, ξανάρχισε με κάθε επισημότητα στην Αγγλία



Ο Δούκας του Μπόφορτ με τα σκυλιά του έτοιμος για την πρώτη εξόρμηση της φετινής περιόδου

Το κυνήγι της αλεπούς έχει απαγορευτεί στην Αγγλία. Η κυνηγετική όμως περίοδος άρχισε το περασμένο σαββατοκύριακο χωρίς αλεπούδες

Όταν το 1762 ο πέμπτος Δούκας του Beaufort επέστρεφε άπραγος από ένα κυνήγι ελαφιού μαζί με τα κυνηγόσκυλά του, συνάντησε μια αλεπού η οποία το έβαλε στα πόδια. Τα κυνηγόσκυλα και ο ίδιος την καταδίωξαν, την συνέλαβαν και την σκότωσαν. Ήταν μια καινούργια και πολύ ευχάριστη εμπειρία για τον Δούκα ο οποίος αποφάσισε να οργανώνει τακτικά κυνηγετικές εξορμήσεις με στόχο την αλεπού. 


Οι κυρίες δεν λείπουν από την παρέα
Έτσι άρχισε το κυνήγι της αλεπούς, το οποίο συνεχίστηκε μέχρι το 2005 οπότε απαγορεύτηκε. Για να είμαστε ακριβείς το μόνο στοιχείο που απαγορεύτηκε είναι η θανάτωση της αλεπούς. Όλα τα άλλα στοιχεία του κυνηγιού, τα αλεπόσκυλα, τα άλογα, οι στολές και όλο το τυπικό μέρος διατηρούνται αναλλοίωτα. Για να μην παραβιάζεται ο νόμος, η ζωντανή αλεπού έχει αντικατασταθεί με ντορό αλεπούς που τοποθετείται προηγουμένως και ο οποίος παρασύρει τα σκυλιά σε με ξέφρενη κούρσα.

Μαζική άφιξη έφιππων κυνηγών και σκυλιών
Το κυνήγι της αλεπούς χωρίς αλεπού άρχισε το περασμένο σαββατοκυρίακο με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με την παράδοση. Θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάιο. Υπολογίζεται ότι το σαββατοκύριακο έγιναν 300 εξορμήσεις από ισάριθμες ομάδες. Πιο γνωστή είναι αυτή του Δούκα του Beaufort η οποία διεξάγεται σε μιαν ιδιωτική έκταση σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων. Από την κυνηγετική αυτή εξόρμηση προέρχονται και οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Το κυνήγι άρχισε
Το κυνήγι συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου