Ads

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο γάτος Όσκαρ κέρδισε το Όσκαρ του καλύτερου βίντεο με γάτους (βίντεο)



Ο Όσκαρ με μια από τις μπάλες του

Κατά τη διάρκεια εντυπωσιακής τελετής που έγινε στο Λος Άντζελες, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο καλύτερου βίντεο με γάτους. Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν οι τροφές Friskies, οι οποίες ανέλαβαν και όλα τα έξοδα. Η νέα αυτή πρωτοβουλία είναι η πιο σημαντική στον τομέα των διαγωνισμών βίντεο, επομένως μπορούμε να πούμε ότι ο νέος θεσμός είναι ανάλογος με εκείνον των γνωστών βραβείων Όσκαρ.



Οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και προέρχονταν από διάφορες χώρες, γι’ αυτό και το έργο της κριτικής επιτροπής δεν ήταν εύκολο. Στο τέλος νικητής αναδείχθηκε ένα γατάκι τυφλό εκ γενετής ή μάλλον το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί.


Το βραβευμένο βίντεο αναρτήθηκε στο Youtube τον Οκτώβριο του 2011 και αποδείχτηκε πολύ δημοφιλές, αφού το έχουν δει μέχρι σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. Η σκηνή μάς φέρνει πίσω στον Ιούλιο του 2011, την επομένη της υιοθεσίας του, όταν ο Όσκαρ ήταν μόλις 8 εβδομάδων. Ο νέος του κύριος του έφερε μερικές μπάλες με κουδούνι στο εσωτερικό τους και τον άφησε να τις περιεργαστεί. Και τότε συντελέστηκε μια μεταμόρφωση. Ο Όσκαρ, από ένα συνεσταλμένο και μάλλον χαμένο γατάκι, ζωντανεύει και χειρίζεται τις μπάλες με επιδεξιότητα. Παίζει μαζί τους και το διασκεδάζει από την πρώτη στιγμή.



Εκτός από την ποιότητα του βίντεο, αυτό που επηρέασε την κριτική επιτροπή ήταν και το μήνυμα που βγαίνει από αυτό, ότι δηλαδή ένα ανάπηρο αδεσποτάκι μπορεί να γίνει ευτυχισμένο κατοικίδιο, όταν του προσφέρουμε το κατάλληλο περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου