Ads

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτό! Την έθαψαν ζωντανή, την πυροβόλησαν δυο φορές στο κεφάλι και αυτή επέζησε!



Η Φοίβη σήμερα
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Στις 29 Οκτωβρίου η αστυνομία πήρε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έλεγε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Όταν η αστυνομία έφθασε στη σκηνή στις 9 τη νύχτα, βρήκε τη σκύλα θαμμένη στο έδαφος μέχρι τα ρουθούνια, με δυο σφαίρες στο κεφάλι.


Πρόκειται για ένα ημίαιμο πιτ μπουλ, 2 χρονών που βρίσκεται ακόμη σε καταφύγιο σκύλων στη Φλόριντα και είναι έτοιμο για υιοθεσία. Οι διασώστες του τού έδωσαν το όνομα Φοίβη.
 

Όταν μετά από 15 λεπτά την ελευθέρωσαν, πρόσεξαν ότι ήταν πολύ αδύνατη και εξασθενημένη. Στο αυτοκίνητο όμως που την έπαιρναν στον κτηνίατρο έδειξε τον πραγματικό της εαυτό εκδηλώνοντας  φιλία και τρυφερότητα στον άνθρωπο της αστυνομίας ζώων που την συνόδευε. Ευτυχώς οι δυο σφαίρες σφηνώθηκαν στο κεφάλι αλλά δεν προκάλεσαν ζημιά στον εγκέφαλο.

Η Φοίβη όπως τη βρήκαν θαμμενη στο έδαφος
Ο λοχίας της αστυνομίας ζώων δήλωσε σε διάσκεψη τύπου: «Αυτό είναι αρρωστημένο. Κάποιος πήρε τον σκύλο, τον έθαψε μέχρι το λαιμό, τον πυροβόλησε δυο φορές στο κεφάλι και μετά τον άφησαν να πεθάνει. Από τη στιγμή που έκαναν αυτό που έκαναν σε ένα σκυλί, θα το κάνουν και σε άλλα σκυλιά και σε γατιά και σε παιδιά και σε ανθρώπους… Πρέπει να τους σταματήσουμε»!


Η Φοίβη πυροβολήθηκε με μικρού διαμετρήματος πυροβόλο όπλο, αλλά κάλυκες δεν βρέθηκαν στην γύρω περιοχή. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι οι κακοποιοί, που στο παρελθόν είχαν μπλεξίματα με την αστυνομία ζώων, ήθελαν να στείλουν το μήνυμα στους προστάτες των δικαιωμάτων των ζώων ότι είναι υπεράνω του νόμου και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.


Μερικές μέρες πριν από το περιστατικό με την Φοίβη, η αστυνομία ελευθέρωσε 8 σκυλιά που βρίσκονταν κλεισμένα σε ακατοίκητα σπίτια και είχαν όλα ουλές ή τραύματα που προκλήθηκαν από άλλους σκύλους στα πλαίσια, προφανώς, κυνομαχιών. Ήταν πεινασμένα και ανήσυχα και ήταν φανερό ότι κάποιοι τα έκλεισαν εκεί μέσα. 


Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν του ς ενόχους και να πατάξουν γενικά την παρανομία, η αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα για ανάκριση. Οι ελπίδες της αστυνομίας εστιάζονται στη συνεργασία με το κοινό, το οποίο έχει απαυδήσει με τη βία και ανασφάλεια που τα κακοποιά στοιχεία έχουν δημιουργήσει στη γειτονιά τους. Ο νόμος για τέτοια εγκλήματα είναι αρκετά αυστηρός και οι ένοχοι για κακοποίηση ζώου μπορούν να καταδικαστούν σε πέντε χρόνια φυλακή.


Έξι εβδομάδες μετά τη σωτηρία της, η Φοίβη έχει πλήρως αναρρώσει και έχει ξαναβρεί το κανονικό της βάρος. Είναι πολύ φιλική με τους ανθρώπους και τα ζώα. Εμφανίστηκαν ήδη οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι να την υιοθετήσουν. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου προτιμούν να την αποχωριστούν μετά τις γιορτές. Την θέλουν μαζί τους αυτές της μέρες για να συμμετάσχει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του καταφυγίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου