Ads

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Από την κόλαση του εκτροφείου στην αγκαλιά του διασώστη του



 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μπίλι
Η συγκινητική ιστορία ενός τσιουάουα, που τράβηξε τα πάνδεινα στο εκτροφείο της πισινής αυλής (puppy mill) και που βρήκε τώρα αγάπη και ζεστασιά στο σπίτι του ανθρώπου που τον απελευθέρωσε.



Όταν ο Άνταμ Παρασκαντόλα μαζί με άλλα μέλη της Ανθρωπιστικής Εταιρείας Διάσωσης Ζώων επισκέφθηκαν ένα εκτροφείο της πισινής αυλής, ένα puppy mill, στη Βόρεια Καρολίνα, δεν πίστευαν τα μάτια τους: πολλά ζώα, μόνιμα φυλακισμένα σε σκουριασμένα κλουβιά, υποσιτισμένα και εξαθλιωμένα, μόλις που διατηρούνταν στη ζωή. Ένα από τα φυλακισμένα και ταλαίπωρα σκυλάκια, ένα τσιουάουα με παραμορφωμένο πρόσωπο, του τράβηξε την προσοχή. Όταν το απελευθέρωσε και το πήρε στα χέρια του, ένιωσε αμέσως ότι ήταν γραφτό οι δυο τους να ζήσουν μαζί. 


 «Όλα τα ζώα που απελευθερώνουμε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών διάσωσης έχουν ανάγκη από αγάπη και συντροφιά» δήλωσε ο Άνταμ. «Όταν όμως πήρα τον μικρούλη στα χέρια μου, εκείνος ακούμπησε το κεφάλι του στον ώμο μου και εκείνην ακριβώς τη στιγμή ένιωσα ότι ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτόν, ότι ήμουν υπεύθυνος για την ευημερία του, για να μην υποφέρει ξανά τα ίδια».


Ο Άνταμ υιοθέτησε ο ίδιος το σκυλάκι που του έδωσε το όνομα Μπίλι. Ένα κομμάτι από την κάτω γνάθο λείπει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι τρυφερό και χαδιάρικο και να χαίρεται τη ζωή που τόσο καιρό του στέρησαν.


Ο Άνταμ έχει να σας πει περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί, όπου θα δείτε τον Μπίλι όπως ήταν πριν και όπως είναι σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου