Ads

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

«Χάνοντας την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο…»



Το κουτάβι με την πληγή γύρω από το λαιμό

Τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων δεν έχουν τελειωμό



Ένα κοριτσάκι εντόπισε χθες στην περιοχή της νέας πόλης κοντά στην οδό Γυθείου στο Ναύπλιο το κουτάβι, που βλέπετε, το οποίο έχει γύρω από το λαιμό του μια τεράστια πληγή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» και έτσι το σκυλάκι μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.




Εκεί αφαιρεθήκαν τα υπολείμματα από το λουρί, το οποίο όχι μόνο είχε μπει υποδόρια γύρω από τον λαιμό του καθώς το ζώο μεγάλωνε, αλλά προφανώς αφαιρέθηκε χωρίς να έχει γίνει κάποιας μορφής αναισθησία σ’ αυτό το πλάσμα.



Ο κτηνίατρος καθάρισε την πληγή, που σάπιζε, και πλέον το ζώο φροντίζεται. Όμως και στο τουριστικό και πανέμορφο Ναύπλιο τα περιστατικά με τα κακοποιημένα ζώα είναι πάρα πολλά και οι φιλόζωοι εθελοντές ελάχιστοι, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν σε αδέσποτα και ιδιόκτητα.



Ο Στέλιος Κυριακού εκ μέρους «Των Αδέσποτων» έχοντας απελπιστεί με όλα όσα έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος εκείνος και η μικρή ομάδα του συλλόγου τονίζει: «Το σίγουρο είναι πως εμείς “ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ” θα πάψουμε να νιώθουμε σε λίγο άνθρωποι μιας και δεν υπάρχει πλέον προσωπική ζωή…



Τα δύο καινούρια περιστατικά το 4 μηνών κουτάβι με την πληγή και ένα ακόμα σκυλί, που δηλητηριάστηκε από φόλα, το οποίο μόλις το έθαψα, μας έβγαλαν εντελώς από το καθορισμένο μας πρόγραμμα, έτσι κι αλλιώς μόνοι μας παλεύουμε! Βλέπετε οι φίλοι της περιοχής, που ήδη μας βοηθάνε, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!



Δεν θα τους επιβαρύνουμε με άλλα περιστατικά σε καμία περίπτωση, γιατί είναι κρίμα να καταντήσουν σαν κι εμάς…. χωρίς προσωπική ζωή… χωρίς χαρά… χωρίς ελπίδα για κάτι καλύτερο… χάνοντας την εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο…



Κάνουμε συνέχεια έκκληση για βοήθεια μα μόνο άτομα εκτός Ναυπλίου προθυμοποιούνται να μας βοηθήσουν, που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να δεχτούμε τη συνδρομή τους λόγω απόστασης…».



Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» με εθελοντική εργασία, προσφορά τροφών, κτηνιατρικών φαρμάκων ή χρήματα επικοινωνήστε με τον Στέλιο Κυριακού στο τηλέφωνο: 6944773252 ή στο email: info.adespotoi@gmail.com.


Zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου