Ads

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Γενναίος άνδρας έσωσε σκύλο από τα παγωμένα νερά του ποταμού



Ο σκύλος σώθηκε!

Ένα κυνηγόσκυλο, ονόματι Μπαρτ, γλίστρησε και έπεσε σε παγωμένο ποτάμι στο Μίσιγκαν της Αμερικής. Ήταν μέχρι τη μέση στο παγωμένο νερό και δεν μπορούσε να βγει από μέσα. Γαντζώθηκε στον πάγο που υπήρχε  στην επιφάνεια, ήταν όμως φανερό ότι δεν θα άντεχε για πολλή ώρα. Ο κύριός του δεν μπορούσε να πλησιάσει γιατί δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ο πάγος στην επιφάνεια του νερού ήταν εύθραυστος.




Ο γενναίος άντρας πορσπαθεί να κρατήσει τον σκύλο στη ζωή
Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να του φωνάζει για να τον ενθαρρύνει να κρατηθεί στη ζωή. Ταυτόχρονα τηλεφώνησε στη γυναίκα του που ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. Ο ξάδελφος, που το πληροφορήθηκε, ήρθε πρώτος και μάλιστα εξοπλισμένος με ένα αδιάβροχο παντελόνι. Μπήκε στη λίμνη και μπόρεσε να φτάσει το σημείο όπου ήταν εγκλωβισμένος ο Μπαρτ. Τον έβγαλε έξω από το παγωμένο νερό, τον έβαλε στον πάγο και άρχισε να του μιλά και να του κάνει εντριβές ώστε να υποβοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος. 


Άνθρωπος και σκύλος στη βάρκα των σωστικών συνεργείων
Όταν έφτασαν οι διασώστες με τη βάρκα είχε ήδη περάσει μιάμιση ώρα από τη στιγμή που ο σκύλος έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού. Τον τύλιξαν σε ζεστές κουβέρτες και τον πήραν κατ’ ευθείαν στον κτηνίατρο. Ο Μπαρτ δεν άργησε να συνέλθει και να ξαναβρεί την ζεστασιά της οικογένειάς του. Ο διασώστης του δεν μετάνιωσε για την πράξη του. «Κοίταξα και αναρωτήθηκα, ‘Τι θα έκανα αν ο σκύλος ήταν δικός μου;’», δήλωσε. «Έκανα αυτό που οποιοσδήποτε ευσυνείδητος άνθρωπος θα έκανε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου