Ads

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: φιλόζωη εθελόντρια στείρωσε 802 αδέσποτα το 2012!



Μια γάτα που στειρώθηκε και υιοθετήθηκε χάρη στις προσπάθειες της Χριστιάνας Καραθανάση
Η φιλόζωη Χριστιάνα Καραθανάση από τη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε μέσα σε ένα χρόνο να στειρώσει 802 αδέσποτα. Δεν ανήκει σε σωματείο, δεν επιδοτείται από το κράτος, δεν διεκδικεί αναγνώριση. Βασίστηκε στις δικές τις δυνάμεις και την αγάπη της για τα ζώα. Είχε επίσης τη βοήθεια εθελοντών, κτηνιάτρων και απλών πολιτών. Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.



Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η Χριστιάνα Καραθανάση αναφέρει τα εξής:

Παρά το βαρύ φορτίο και τις τόσο δύσκολες συνθήκες,  η χρονιά έκλεισε με έναν πολύ ικανοποιητικό απολογισμό τόσο για τα ζωάκια της Βίκυς Χατζηαντωνάκη (70 γατιά και 7 σκυλιά) όσο και για τα αδεσποτάκια της πόλης μου. Με τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών, τη συμπαράσταση των εθελοντών κτηνιάτρων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Αγγλία, την πολύτιμη συμπαράσταση του κτηνιάτρου Νίκου Δασκαλόπουλου που εξέτασε, τσέκαρε και περιέθαλψε όλα τα ζώα της Βίκυς,  χωρίς να δεχθεί να πάρει ούτε ένα ευρώ σαν αμοιβή , με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη, ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να με στηρίξει, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά ανέλπιστο. Στειρώσαμε μέσα σε ένα χρόνο 802 αδέσποτα, κυρίως γατιά. Επιπλέον, δώσαμε για υιοθεσία 67 γατιά, 40 από τα οποία προέρχονταν από το καταφύγιο της Βίκυς.


Φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της κυρίας Χριστιάνας στο facebook: http://www.facebook.com/xristiana.karathanasi , από το οποίο σας μεταφέρω εδώ ένα κείμενο που αναρτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2012 και περιγράφει τη δράση της ημέρας εκείνης:


«42 αδέσποτα γατόνια της πόλης μας στειρώθηκαν στις 16/12/2012 με την πολύτιμη βοήθεια 4 εθελοντών κτηνιάτρων. Τα 29 θηλυκά και τα 13 αρσενικά. Οι περιοχές από τις οποίες πιάστηκαν τα ζώα είναι: Δελφών, Κωνσταντινουπολίτικα , Λευκός Πύργος, Φίλυρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 3 εθελοντές που βοήθησαν τόσο στο πιάσιμο των ζώων όσο και στη φροντίδα των ζώων μετά τη στείρωση και την επανατοποθέτησή τους στις περιοχές τους, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους τέσσερις εθελοντές κτηνιάτρους για την καταπληκτική τους δουλειά με τα αδεσποτάκια μας. Σε ένα γατόνι βρέθηκε βλήμα αεροβόλου όπλου στην κοιλιακή του χώρα, το οποίο και αφαιρέθηκε, σε ένα δεύτερο έγινε πλύση και καθαρισμός του τραυματισμένου του ματιού καθώς και σε ένα τρίτο έγινε ακρωτηριασμός μιας ουράς της οποίας το μισό τμήμα ήταν ήδη νεκρό και με προχωρημένη σήψη. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι βοηθήσατε να τρέξει αυτό το πρόγραμμα και άλλα 42 γατόνια της πόλης μας να ζουν υγιή και στειρωμένα στον χώρο τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου