Ads

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Είναι ο σκύλος σας υγιής; Το δέρμα και το τρίχωμα.



ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΡΟΝΤΗΡΗ


Κάντε μόνοι σας το απλό τεστ του δέρματος και του τριχώματος για να προλάβετε εγκαίρως πιθανά προβλήματα υγείας. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.


Το δέρμα και το τρίχωμα λειτουργούν ως δείκτες της συνολικής υγείας και της θρεπτικής κατάστασης του σκύλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το 35% των πρωτεϊνών που προσλαμβάνει ένας σκύλος προορίζεται για τη διατήρηση της γούνας του. Γι’ αυτόν τον λόγο ακόμη και οι πιο μικρές διαταραχές στην υγεία και τη διατροφή του αντικατοπτρίζονται αμέσως στο τρίχωμά του.
Οι αλλοιώσεις στο δέρμα και το τρίχωμα μπορεί να οφείλονται σε παθήσεις του ήπατος, του γαστρεντερικού συστήματος, των νεφρών, του θυρεοειδούς και των ωοθηκών, όπως και σε αλλεργίες, μύκητες και εξωπαράσιτα. Εάν ο σκύλος είναι υγιής, τα όποια προβλήματα οφείλονται πιθανότατα στη διατροφή του.


Ενδείξεις μη υγιούς δέρματος και τριχώματος: λιπαρότητα, ξηρότητα, υπερβολική τριχόπτωση (τοπική ή γενική), εύκολη αφαίρεση τριχών, κνησμός, θαμπάδα, κοκκινίλες στο δέρμα, έκζεμα, πιτυρίαση, επίμονο γλείψιμο, δυσοσμία.



«Σκύλος και γάτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου