Ads

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η τελευταία του επιθυμία πραγματοποιήθηκε: η σκύλα του βρίσκεται σε καλά χέρια



Κέβιν και Σμόκι ευτυχισμένοι μαζί


Ο Κέβιν, 61 χρόνων από την Αλμπέρτα του Καναδά, καρκινοπαθής στα τελευταία του, είχε μία και μόνο επιθυμία: κάποιος να αναλάβει τη σκύλα του Σμόκι. Πέθανε την περασμένη βδομάδα, ήξερε όμως πριν πεθάνει ότι μια φιλόζωη οικογένεια ήταν έτοιμη να τη φιλοξενήσει για πάντα και να την αγαπά και να τη φροντίζει.



Ο Κέβιν δεν είχε ούτε παιδιά ούτε οικογένεια και η Σμόκι ήταν το «κοριτσάκι» του. Οι δυο τους πέρασαν 10 ευτυχισμένα χρόνια μαζί μέχρι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Τότε ήταν που διαγνώσθηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο και χειρουργήθηκε αμέσως.

Η Σμόκι στο νέο της σπίτι
Δυο βδομάδες αργότερα ο Κέβιν επέστρεψε σπίτι, δεν είχε όμως τη δυνατότητα να φροντίζει τη σκύλα του. Η χριστουγεννιάτικη ευχή που έκανε ήταν να βρεθεί κάποιος να τη φροντίζει. «Η παρουσία της βοηθά στην ανάρρωσή μου», δήλωσε ο Κέβιν μετά που επέστρεψε στο σπίτι του. «Είναι τόσο τρυφερή!»


Ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι, η Σμόκι έμενε αναγκαστικά σπίτι και δυσανασχετούσε που δεν είχε την κανονική της άσκηση. Μια συνάδελφος του Κέβιν και πρώην καρκινοπαθής, που ένιωσε το πρόβλημα του Κέβιν, δημοσιοποίησε το πρόβλημά του.


Το θαύμα δεν άργησε να συντελεστεί. Φιλόζωοι και φιλάνθρωποι εθελοντές έκαναν την εμφάνισή τους ο ένας μετά τον άλλο.


Μερικοί προσφέρθηκαν να αναλάβουν την καθημερινή βόλτα της Σμόκι, ενώ άλλοι δήλωσαν έτοιμοι να βελτιώσουν την περίφραξη της πίσω αυλής του σπιτιού του. Κάποια εταιρεία μάλιστα, που ειδικεύεται σε περιφράξεις, τοποθέτησε αμέσως μια κινητή περίφραξη για να λυθεί το πρόβλημα προσωρινά μέχρις ότου βρεθεί πιο μόνιμη λύση. Ένα ξενοδοχείο σκύλων προθυμοποιήθηκε να φιλοξενεί τη Σμόκι όποτε ο Κέβιν δεν μπορούσε να τη φροντίζει μόνος του.

Η Σμόκι με τη νέα της κυρία
Όλη αυτή η προσφορά βοήθειας συγκίνησε βαθύτατα τον Κέβιν, που δήλωσε: «Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου έχουν φύγει. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχα αδέλφια. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Όλοι αυτοί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν είναι άγνωστοι. Μου έχουν τονώσει το ηθικό και τους ευγνωμονώ. Μου έκαναν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων που είχα ποτέ!»


Μια κυρία που άκουσε για τον Κέβιν συγκινήθηκε και προθυμοποιήθηκε να υιοθετήσει τη Σμόκι μετά τον θάνατό του. Τώρα που ο Κέβιν δεν βρίσκεται στη ζωή, η Σμόκι μετακόμισε στο νέο της σπίτι. «Κάθε φορά που επιστρέφω σπίτι», είπε η νέα της κυρία, «με καλωσορίζει με ένα γάβγισμα. Είναι καταπληκτική σκύλα. Φαίνεται καθαρά ότι προέρχεται από ένα σπίτι γεμάτο αγάπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου