Ads

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η σκυλίτσα μου τρώει γρασίδι


Η κτηνίατρος μας συμβουλεύει
Ερώτηση: «Η σκυλίτσα μου η Λούση είναι πέντε χρονών και συχνά τρώει γρασίδι. Αυτή η συνήθεια δεν είναι καινούργια. Μερικές φορές τα κάνει όλα εμετό μερικές φορές όμως όχι. Μια φίλη μού είπε να μην την αφήνω να τρώει γρασίδι γιατί μπορεί να είναι ψεκασμένο με φυτοφάρμακα.»
Απάντηση: Πολλοί σκύλοι έχουν την τάση να τρώνε γρασίδι και άλλα φυτά. Μερικές φορές αυτό φαίνεται να λειτουργεί σαν εμετικό, και έτσι τα βλέπουμε να κάνουν



 εμετό. Συχνά αυτή η συμπεριφορά σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα του πεπτικού συστήματος του ζώου, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και σε απολύτως υγιή ζώα. Καλό θα ήταν να σιγουρευτείς ότι η Λούση ακολουθεί σωστά το αντιπαρασιτικό της πρόγραμμα (αντιπαρασιτικά χαπάκια) και κάνει σωστή διατροφή- ίσως να αξίζει τον κόπο να ακολουθήσει μία υποαλλεργική δίαιτα με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα προσθετικών. Ακόμη η αλλαγή του επιπέδου των φυτικών ινών στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει. Όσο για την τελευταία σου ερώτηση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν συνεχίσει να τρώει γρασίδι από τον κήπο σου δεν είναι ανησυχητικό, αλλά καλύτερα είναι να αποφεύγεις να την αφήνεις να το τρώει σε αγροτικές περιοχές, οι οποίες μπορεί να έχουν ψεκαστεί. 
Βενετία Βενετή κτηνίατρος, Κτηνιατρείο λεωφόρου Στρατού 11, Θεσσαλονίκη, τηλ: 6992149691

1 σχόλιο:

  1. Mprabo Dr Veneth! Axia episthmon!! An emena Boreia Ellada, SIGOURA tha eferna ton skyllo mou sto kthniatreio sas. Meno omos kapos makria... Skefteste na anoixete pararthma notiotera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή