Ads

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ευημερία σκύλων: ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο

Σε ερώτηση του βουλευτή Λευκωσίας κου Νίκου Τορναρίτη, ημερ. 11 Οκτωβρίου, 2011, η υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου απάντησε στις 6 Απριλίου, 2012 και είπε μεταξύ άλλων τα εξής:“..το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει σχετικό τροποποιητικό Νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, αποσκοπεί στον καθορισμό του μέγιστου αριθμού σκύλων που μπορεί κάποιος να διατηρεί σε διαμερίσματα ή οικία, εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής. Επιπρόσθετα, απαγορεύει τη διατήρηση σκύλων στις ταράτσες και τα μπαλκόνια μονοκατοικιών και σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών.
Το νομοσχέδιο προνοεί για τη δυνατότητα διατήρησης σκύλωνστους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι η περίφραξη της οικίας έχει το αναγκαίο ύψος σε σχέση με τη φυλή του ζώου ώστε να αποτρέπεται η έξοδος του ζώου ή την ελεύθερη κυκλοφορία του σε Οικιστικές Ζώνες. Το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αφού γίνει η αναγκαία διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Τοπικές Αρχές και Συνδέσμους Προστασίας των Ζώων.»

 Πηγή πληροφορίας: Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

1 σχόλιο:

  1. Είδα και θαύμασα το σύστημα άμεσης παρέμβασης της Υπηρεσίας για την προστασία της ζωής και ευημερίας των ζώων στο Μαϊάμι της Αμερικής. Όποιος πολίτης αντιληφθεί ή υποψιαστεί ότι κάποιος ιδιοκτήτης ζώου, είτε το κακομεταχειρίζεται, είτε απλά δεν το φροντίζει όπως πρέπει, τηλεφωνά στην Υπηρεσία αυτή. Η δράση είναι άμεση. Μετά από επί τόπου επίσκεψη τα μέλη της Υπηρεσίας υποδεικνύουν στον ιδιοκτήτη τί πρέπει να κάνει. Επιστρέφουν μετά από είκοσι τέσσερεις ώρες και, αν η κατάσταση δεν έχει πλήρως διορθωθεί, φεύγουν παίρνοντας μαζί τους τα ταλαίπωρα ζώα και καταγγέλλουν τον ιδιοκτήτη στην αστυνομία. Η Υπηρεσία αναλαμβάνει την περίθαλψη και φροντίδα των ζώων, μέχρις ότου αυτά βρουν φιλόξενο σπίτι.

    Τα λέω αυτά γιατί πιστεύω ότι, όσο καλοπροαίρετοι και αν είναι οι νομοθέτες, όσο αυστηρή και να γίνει η νομοθεσία, αυτό που μετρά είναι η εφαρμογή της. Μια λύση θα ήταν η δημιουργία και στην Κύπρο μιας Υπηρεσίας άμεσης δράσης η οποία να επεμβαίνει και να σώζει ζωές αλλά και να τιμωρεί τους ασυνείδητους.

    Lakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή