Ads

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Xiao Sa, o πιο διάσημος σκύλος στον κόσμο αυτή τη στιγμή


Ακολούθησε ποδηλάτες σε μια διαδρομή 1700 χιλιομέτρων και ανέβηκε τις ανηφοριές δέκα βουνών

Xiao Sa και Zhang Heng
Τις τελευταίες μέρες ο σκύλος της κινηματογραφικής ταινίας the Artist έπαψε να είναι ο πιο διάσημος σκύλος στον κόσμο. Τη θέση του πήρε ο Xiao Sa, ένα αδέσποτο από την Κίνα. Επέδειξε πρωτοφανή φυσική αντοχή και αφοσίωση στην ομάδα του. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.


Όλα άρχισαν όταν μια ομάδα ποδηλατών, που ακολουθούσαν μια διαδρομή που διέσχιζε την Κίνα, περνούσε μέσα από την πόλη Yiajing της επαρχίας Sichuan. Σε κάποια στάση που έκαναν, ένας από τους ποδηλάτες, ο Zhang Heng, 22 χρονών, πρόσεξε ένα σκυλάκι αδέσποτο και σε κακά χάλια, που ήταν ξαπλωμένο στο χώμα. Το λυπήθηκε και του έδωσε κάτι να φάει και νερό να πιει, με την ελπίδα ότι θα τον βοηθούσε να επιβιώσει. Όταν η ομάδα ξεκίνησε, πρόσεξαν ότι το σκυλάκι τους ακολουθούσε. «Δεν θα αντέξει πολύ» σκέφτηκαν και συνέχισαν το δρόμο τους. Και όμως το πεινασμένο και ταλαιπωρημένο σκυλάκι τους διέψευσε. Μερικές ώρες αργότερα διαπίστωσαν ότι το σκυλάκι τους ακολουθούσε. Εντυπωσιάστηκαν οι ποδηλάτες από την αντοχή και την αφοσίωση του σκύλου και αποφάσισαν να το κρατήσουν. Έτσι ο Xiao Sa, όπως τον βάφτισαν,  τους ακολουθούσε με τα πόδια για είκοσι μέρες και κάλυψε τρέχοντας μιαν απόσταση 1700 χιλιομέτρων, αναβαίνοντας μάλιστα 10 βουνά. Στις καταβάσεις, όταν τα ποδήλατα έτρεχαν με 70 χιλιόμετρα την ώρα, έβαζαν το σκύλο σε κλουβί που είχαν στερεώσει πίσω από ένα ποδήλατο.

Μόνο όταν έφθασαν στο Θιβέτ μπόρεσαν οι ποδηλάτες και μαζί τους το σκυλάκι τους να ξεκουραστούν. Αμέσως μετά ο Zhang Heng άρχισε ένα μπλογκ σχετικά με τον Xiao Sa, το οποίο δέχτηκε αμέσως χιλιάδες επισκέψεις και μηνύματα. Στη συνέχεια την είδηση την αναμετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο. Ο Zhang Heng αποφάσισε να υιοθετήσει τον Xiao Sa επισημαίνοντας ότι «αρκετά έμεινε στο δρόμο. Τώρα δικαιούται να έχει ένα κανονικό σπίτι»

Μπορείτε να δείτε τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας πατώντας σε ένα από τους συνδέσμους πιο κάτω. 

1 σχόλιο: