Ads

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σκύλα κολυμπά τρία χιλιόμετρα κάθε μέρα για να θρέψει τα κουτάβια της


Η ιστορία της Κυριακής

Η Χούα-Χούα τρέχει να συναντήσει τα μωρά της

Η Χούα-Χούα, μητέρα τεσσάρων κουταβιών, έδειξε απαράμιλλη αφοσίωση και αγάπη για τα μωρά της. Κολυμπούσε τρία χιλιόμετρα κάθε μέρα για να θηλάσει τα μικρά της που, μετά από τις τελευταίες πλημμύρες, έχουν αποκλειστεί σε ένα μικρό νησάκι. Η Χούα-Χούα είναι ένα αδέσποτο σκυλί που ζει στην Τσονγκίνγκ, στην Κίνα.


Κάθε απόγευμα η Χούα-Χούα διέσχιζε τον ποταμό Γιανγκτσέ κολυμπώντας για να πάει στα μωρά της και να τα ταΐσει. Έμενε μαζί τους όλη νύχτα και το πρωί της επομένης επέστρεφε στην πόλη για να βρει τροφή η ίδια. Έκανε αυτή τη διαδρομή δυο φορές τη μέρα, γύρω στις επτά το πρωί και γύρω στις εφτά το βράδυ.
Το πήγαινε έλα της σκύλας αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα από ένα ντόπιο κολυμβητή, όταν πήγε για το καθημερινό του κολύμπι στον ποταμό. Πήγε μέχρι το μικρό νησάκι, όπου έκπληκτος είδε τα κουτάβια κουρνιασμένα μαζί.

Το επόμενο βράδυ επέστρεψε στο νησάκι, οπότε κατάλαβε πώς τρέφονταν τα κουτάβια. Είδε την Χούα-Χούα να επιστρέφει από την πόλη. Ο άνθρωπος κατάλαβε τι συνέβαινε, ότι δηλαδή η Χού-Χούα πήγαινε στην πόλη το πρωί για να βρει τροφή και επέστρεφε το βράδυ για να ταΐσει τα μικρά της και να μείνει μαζί τους όλη τη νύχτα.

Συγκινήθηκε ο άνθρωπος, έγραψε ένα σημείωμα και το ανάρτησε σε ένα φιλοζωικό μπλογκ. Πολλοί ήταν οι εθελοντές που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Η προσωρινή λύση που υιοθετήθηκε ήταν να αφήσουν τη Χούα-Χούα ήσυχη στο νησάκι με τα μωρά της και να της παίρνουν τροφή. Σε ένα δεύτερο στάδιο επιδιώκεται η υιοθεσία τόσο των κουταβιών όσο και της μητέρας από φιλόζωους. 

Το βέβαιο είναι ότι η Χού-Χούα είναι πλέον ένας μικρός ήρωας για τους κατοίκους της περιοχής.

1 σχόλιο: