Ads

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Ενοικιάζονται" σκύλοι!



Ως τώρα είχαμε «πώληση» και «αγορά» σκύλων, η «ενοικίαση» σκύλων μας έλειπε. Να την όμως που ήρθε και αυτή, αρχής γενομένης από την Αμερική. Η συγκεκριμένη εταιρεία ενοικιάζει σκύλους για σύντομα χρονικά διαστήματα από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες. Οι πελάτες μπορούν να πάρουν το σκύλο βόλτα, να τον χαϊδέψουν, να παίξουν μαζί του, χωρίς να έχουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της μόνιμης σχέσης. Το μόνο προηγούμενο και σχετικό που γνωρίζω είναι τα καφέ για γάτες, όπου οι πελάτες μπορούν να χαϊδέψουν τους γάτους του καταστήματος. Η νέα αυτή υπηρεσία  απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα σκυλιά, αλλά, για διάφορους λόγους, δεν είναι σε θέση να έχουν ένα δικό τους. Μπορούν τώρα να «ενοικιάσουν» ένα σκύλο για να έχουν και οι ίδιοι την ικανοποίηση που προέρχεται από την, εφήμερη έστω, συνύπαρξη με ένα τετράποδο.


Για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, η εταιρεία διαθέτει σκυλιά διαφόρων φυλών από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα επιλογής. Όλα τα σκυλιά έχουν πιστοποιητικά υγείας, είναι εκπαιδευμένα και υπάκουα. Οι όροι είναι ευέλικτοι. Υπάρχει για παράδειγμα η δυνατότητα το σκυλί να περάσει τη μια νύχτα σε ένα σπίτι και τη δεύτερη σε άλλο φιλικό με το πρώτο σπίτι. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα «ενοικίασης» για αρκετές εβδομάδες.

Η εταιρεία πιστεύει ότι εξυπηρετεί την ευημερία των ζώων, γιατί τα σκυλιά που χρησιμοποιεί υπήρξαν αδέσποτα και θα ήσαν σε ένα κλουβί σε κάποιο καταφύγιο. Με την νέα τους ιδιότητα έχουν την ευκαιρία να είναι αντικείμενα αγάπης , να γνωρίσουν πολλούς καλούς ανθρώπους και να πάνε βόλτα αντί να μένουν στην απομόνωση ενός κλουβιού.
Αυτή είναι η μια άποψη. Υπάρχει φυσικά και η αντίθετη άποψη που λέι, μεταξύ άλλων, τα εξής:Πώς μπορεί κάποιος να προσφέρει κάποιες ώρες χαράς σε ένα σκύλο για να αποχαιρετήσει μετά τον «ενοικιαζόμενο» και να τον βάλει πίσω στο κλουβί της μοναξιάς του. Πώς θα αντιληφθεί το ζώο αυτή την αλλαγή; Δεν θα τη θεωρήσει σαν μια τιμωρία; Και δεν θα τον πιάσει κατάθλιψη ως αποτέλεσμα; Τελικά, μήπως είναι καλύτερο γι’ αυτόν να μην έχει απότομες αλλαγές στη ζωή του;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της νέας αυτής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εσείς ποια γνώμη έχετε; Μπορείτε να την εκφράσετε ελεύθερα είτε στο μπλογκ είτε στο facebook.

1 σχόλιο:

  1. emena mou fainetai oti to kinhtro einai to xrhmatiko kerdos ton epixhrhmation (enoikiaston)- pou kerdizoun xrhmata noikiazontas skylia pou ta apekthsan dorean - kai oxi h eyhmeria ton adespoton

    ΑπάντησηΔιαγραφή