Ads

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ένας γάτος βοηθά ένα αγόρι 7 χρονών να ξεπεράσει την αλαλία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Λόρκαν και Τζέσση, η αγάπη δεν κρύβεται
 Ο Λόρκαν, ένα αγόρι 7 χρόνων που ζει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, υποφέρει από εκλεκτική αλαλία, μια διαταραχή που τον εμποδίζει να επικοινωνεί σωστά ακόμη και με φίλους ή μέλη της οικογένειάς του. Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία γλωσσική διαταραχή.

Η ζωή του όμως άλλαξε όταν η μαμά του του έκανε δώρο έναν γάτο, ο οποίος πολύ γρήγορα έγινε ο καλύτερός του φίλος.


Η Τζέση είναι θηλυκός γάτος Βιρμανίας, γλυκιά και ήρεμη, και μοιράζεται τη ζωή με τον μικρό Λόρκαν εδώ και δυο χρόνια. Η μαμά του το λέει καθαρά: «Η Τζέση η γάτα έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του Λόρκαν. Την έχουμε υιοθετήσει εδώ και δυο χρόνια, και έκτοτε ο Λόρκαν έκανε μεγάλη πρόοδο στο σχολείο.»

Το αγόρι, το οποίο παρέμενε προηγουμένως σιωπηλό, άρχισε να μιλά σε πρόσωπα που δεν γνώριζε καλά. Μπορεί τώρα να διαβάζει μεγαλόφωνα στην τάξη, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν.

Ο δεσμός που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Λόρκαν και την Τζέση είναι τόσο δυνατός που το αγόρι μπορεί να εκδηλώσει προς τη γάτα αισθήματα τρυφερότητας και αγάπης, κάτι που του ήταν αδύνατο να κάνει προηγουμένως, ακόμη και προς την ίδια του τη μάνα.

Λόρκαν και Τζέση για πάντα μαζί
Η Τζέση είναι μια γάτα τρυφερή που ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο Λόρκαν. Εκείνος τη χαϊδεύει και της λέει τρυφερά λόγια. Είναι σ’ αυτή που πρόφερε για πρώτη φορά τις λέξεις «σ’ αγαπώ».

Η μητέρα του δήλωσε: «Έχει ξεπεράσει την αλαλία του όταν είναι στο σπίτι  και μας μιλά φυσιολογικά. Δεν μπορεί όμως ακόμη να εκδηλώσει τα συναισθήματά του προς εμάς όπως το κάνει προς την Τζέση.»

Χάρη στην ευεργετική επίδραση που είχε πάνω στον Λόρκαν, η Τζέση έφθασε μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού «Καλύτεροι Φίλοι» που διεξάγεται στη Μεγάλη Βρετανία και που αναδεικνύει τον πιο αξιόλογο σε προσφορά γάτο της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου