Ads

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η βαρβαρότητα της Αγίας Βαρβάρας ξεσηκώνει τους φιλόζωους της Κύπρου


Το θύμα
Τη μέρα που η Κύπρος αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενώπιον ανυποψίαστων πολιτών και παιδιών, ένας κάτοικος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, κοντά στη Λευκωσία, άρχισε να γρονθοκοπεί ένα αδέσποτο κουτάβι. Το σκυλάκι σωριάστηκε χάμω λιπόθυμο και ο άλλος άρχισε να κτυπά το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο για να το αποτελειώσει. Οι πολίτες επενέβησαν, μετέφεραν το σκυλάκι σε κώμα στον κτηνίατρο, και πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσαν εναντίον του εγκληματία.

Η είδηση μεταδόθηκε σαν αστραπή και σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη εκδήλωση φιλόζωων που έχω δει, μπροστά στο κτίριο της Διεύθυνσης της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου. Το αίτημα ήταν απλό και βροντερό: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ένοχος και να εφαρμοστεί επιτέλους ο περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμος.


«Το αποτρόπαιο περιστατικό της Αγίας Βαρβάρας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές της εκδήλωσης, «δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση, η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ποτέ δεν φτάνει στη δημοσιότητα, ποτέ δεν ελέγχεται διεξοδικά, ποτέ δεν τιμωρείται.»

Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευνοεί τον αγώνα των φιλοζωικών οργανώσεων. Η Κυβέρνηση, πιστεύουν οι φιλόζωοι, είναι τώρα πιο ευαίσθητη σε διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Είναι ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο που η επόμενη εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στη Λεμεσό την ώρα που ο κύριος  Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επισκέπτεται την πόλη.



1 σχόλιο: