Ads

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Έτοιμοι να γιορτάσετε τα γενέθλια του ζώου σας;



Γιορτάζετε τα γενέθλια του σκύλου ή του γάτου σας; Παρόλο που οι απαντήσεις ποικίλλουν, υποψιάζομαι ότι όσοι συνδέονται στενά με το κατοικίδιό τους, θυμούνται την επέτειο γενεθλίων του ζώου τους, όπως θυμούνται τα γενέθλια των στενών συγγενών και φίλων. 
Ωραία θυμάστε τα γενέθλια, αλλά τα γιορτάζετε κιόλας; Και αν τα γιορτάζετε, οργανώνετε μόνοι σας τη γιορτή ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εταιριών που ειδικεύονται στην οργάνωση εκδηλώσεων με ζώα. Εδώ θα μου πείτε ότι το έχω παρατραβήξει και ότι δεν χρειάζεστε τη βοήθεια εταιρειών, που δεν γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους.


Μπορεί να μην έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα αυτές οι εταιρείες, υπάρχουν όμως αλλού και αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους και στον τόπο μας. Για παράδειγμα, οι αδελφές Τζουλί και Αμελί Ντιβάλ στον Καναδά αναλαμβάνουν τα πάντα ώστε η γιορτή γενεθλίων ενός τετράποδου να είναι τέλεια και αξέχαστη. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα γενέθλια ενός σκύλου.

-Σ’ ένα πρώτο στάδιο καταρτίζουν τον κατάλογο με τα ζώα που θα προσκαλέσουν. Αυτά πρέπει να είναι φιλικά και να γνωρίζονται μεταξύ τους.
-Μετά γίνεται επιλογή του χώρου της εκδήλωσης. Προτιμούνται εξωτερικοί χώροι όπως κήποι και πάρκα.
-Στη συνέχεια επιλέγονται και ετοιμάζονται οι τσάντες έκπληξη, ανάλογα με τη φυλή του ζώου. Αυτές θα προσφερθούν στους καλεσμένους ανθρώπους και σκύλους. Σκοπός είναι να περάσουν όλοι καλά.
-Η επιλογή του περιεχομένου και της μορφής της «τούρτας» παίρνει σειρά. Συνήθως της δίδεται φόρμα κοκάλου και γίνεται από κιμά κοτόπουλο με σπανάκι και καρότα. Το εξωτερικό περίβλημα δεν είναι φυσικά σοκολάτα, αλλά πουρές πατάτας με λίγο φυτικό χρώμα.
-Τέλος-τέλος ορίζεται ο φωτογράφος και αποφασίζεται η μορφή και το σχέδιο των προσκλήσεων.

Τα γενέθλια, μπορεί να πει κάποιος, είναι μια γιορτή για ανθρώπους. Τα ζώα δεν έχουν αυτή την έννοια. Και όμως και τα ζώα ευχαριστιούνται όταν έχουν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες παίζοντας με τον άνθρωπό τους και άλλους σκύλους και τρώγοντας λιχουδιές, πολύ πιο λαχταριστές από το καθημερινό γεύμα. Αλλά και οι προσκεκλημένοι άνθρωποι και σκυλιά περνούν καλά.

Επομένως δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα τα γενέθλια ενός σκύλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε τη βοήθεια των κυρίων Τζουλί και Αμελί. Μια χαρά τα καταφέρνετε μόνοι σας. Αγάπη και κοινή λογική χρειάζονται. Τίποτα περισσότερο.

1 σχόλιο: