Ads

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Την εγκατέλειψε ο άνθρωπός της, την έσωσαν ξένοι


Η Μίσι έχει σωθεί

Ο Σκοτ και η Αμάντα έκαναν ορειβασία στο Κολοράντο της Αμερικής, όταν συνάντησαν τη Μίσι, ένα τραυματισμένο Γερμανικό Ποιμενικό. Ήταν εξασθενημένη, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και υπήρχαν σημάδια αίματος στους γύρω βράχους. Της έδωσαν νερό και τροφή. Αμέσως μετά ορθώθηκε μπροστά τους το μεγάλο ερώτημα: Τι να την κάνουν; Τους ήταν αδύνατο να την κατεβάσουν σε ασφαλές μέρος κρατώντας την στα χέρια και δεν το έκανε η καρδιά τους να την εγκαταλείψουν στην τύχη της.


Η φωτογραφία που έστειλε ο Σκοτ
Ο Σκοτ ανέβασε τότε μια φωτογραφία της Μίσι σε ένα φόρουμ για ορειβάτες, εξηγώντας ότι η σκύλα ήταν τραυματισμένη και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Δεκάδες ορειβάτες που πήραν το μήνυμα συγκινήθηκαν από την περίπτωση της Μίσι και αποφάσισαν να βοηθήσουν. Η ομάδα οκτώ ατόμων στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Σκοτ την εντόπισε πρώτη. Άρχισε να χιονίζει εκείνη την ώρα και η σκύλα, αφυδατωμένη όπως ήταν, ανέπνεε με δυσκολία. Ζύγιζε γύρω στα 50 κιλά. Μπόρεσαν όμως και την έβαλαν σε σακίδιο που το φορτώθηκε κάποιος στην πλάτη. Χρειάστηκαν εννιά ώρες πεζοπορίας για να την μεταφέρουν σε πιο προσιτό σημείο του βουνού.

Η κατάβαση με τη σκύλα στη ράχη είναι δύσκολη
 «Η αντοχή της και η θέληση της να ζήσει υπήρξαν καταπληκτικές», είπε ο Σκοτ. Αμέσως μετά την πήραν σε κτηνίατρο, που πρόσφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν. Ευτυχώς η σκύλα δεν είχε σπασμένα κόκαλα, ούτε εσωτερικά τραύματα. Το μεγάλο της πρόβλημα οφειλόταν σε τραυματισμό των πατούσων και αφυδάτωση.

Όταν η διάσωση της Μίσι έγινε γνωστή, έκανε την εμφάνιση του και ο ιδιοκτήτης της. Στο ηλεκτρονικό του μήνυμα ευχαριστούσε τους σωτήρες της σκύλας και ζητούσε συγχώρεση που την είχε εγκαταλείψει». Όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά, ο ιδιοκτήτης την εγκατέλειψε οχτώ μέρες προηγουμένως, όταν τραυματίστηκε και ο καιρός άρχισε να γίνεται πιο ψυχρός. Έκανε είπε κάποιες προσπάθειες για να βρει βοήθεια για τη Μίσι χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παρά τις δυσκολίες, το ηθικό είναι ακμαίο
Η αστυνομία της περιοχής δεν φαίνεται να συγκινήθηκε από τις δικαιολογίες του ιδιοκτήτη. Μετά από έρευνα που έκανε, αποφάσισε να τον πάρει δικαστήριο με την κατηγορία της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώου.

Ο Σκοτ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη σκύλα. «Καταλαβαίνω», είπε, «τον ιδιοκτήτη που την εγκατέλειψε για να σωθεί από  την καταιγίδα. Δεν τον καταλαβαίνω όμως που δεν επέστρεψε αμέσως μετά να προσφέρει βοήθεια στη σκύλα του. Όταν η ομάδα μου ανέβαινε στο βουνό, δεν περιμέναμε να την βρούμε ζωντανή. Και όμως το ρισκάραμε».

Τον επίλογο της ιστορίας θα τον γράψει το δικαστήριο. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου και ο δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα ζήσει η Μίσι, με τον νόμιμο ιδιοκτήτη που την εγκατέλειψε ή με τον ξένο που την έσωσε και την περιέθαλψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου