Ads

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Χάρι, ο υπέρβαρος Λαμπραντόρ, αρχίζει υποβρύχιο δρόμο για να αδυνατίσει



Ο Χάρι τρέχει μέσα στο νερό

 O Χάρι, ένα υπέρβαρο Λαμπραντόρ 75 κιλών, εισήχθη σε κλινική αδυνατίσματος σκύλων στην Αυστραλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από δίαιτα και γυμναστική. Στο θέμα αυτό η κλινική προσφέρει γυμναστική μέσα στο νερό ώστε τα πόδια να ασκούνται χωρίς να δίνεται μεγάλο βάρος στις αρθρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, σε μια λεκάνη γεμάτη με χλιαρό νερό υπάρχει κινούμενος διάδρομος που ενθαρρύνει τους σκύλους να περπατούν, μια και το βάρος τους είναι μειωμένο.

Ο Χάρι όπως είναι σήμερα
  
Η κυρία του Χάρι παραδέχτηκε ότι φταίει η ίδια γιατί δεν αντιστεκόταν στον πειρασμό να δίνει συνέχεια τροφή και λιχουδιές στον σκύλο της. Όταν αυτός έγινε πολύ βαρύς σταμάτησαν και οι βόλτες γιατί ο Χάρι κουραζόταν αμέσως και ξάπλωνε στο χώμα για να πάρει ανάσα.

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει φόβος για καρδιακή ανακοπή κατα τη διάρκεια της άσκησης; Διακρίνω μια αγωνιώδη προσπάθεια στα ματάκια του σκυλιού να αναπνεύσει μέσα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω ότι ο σκύλος δεν διατρέχει κίνδυνο. Πρόκειται για εξειδικευμένο κέντρο αδυνατίσματος επανδρωμένο με κτηνίατρους και άλλο επιστημονικό προσωπικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι το σώμα του σκύλου που βρίσκεται μέσα στο νερό είναι πολύ ελαφρύ και έτσι δεν υποφέρουν οι αρθρώσεις.

      Διαγραφή