Ads

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αρσενικό ή θηλυκό;



Γαλλικό μπουλντόγκ κουτάβι

Πρόβλημα: Καλημέρα σας. Έχετε υπέροχη σελίδα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Λατρεύω τούς σκύλους όσο τίποτα. Μια γνωστή μου έχει ένα υπέροχο γαλλικό μπουλντόγκ και είναι έγκυος και έτσι θα πάρω ένα μωράκι. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι τι να διαλέξω, αρσενικό ή θηλυκό; Επειδή κάποιοι λένε ότι τα αρσενικά δεν είναι και πολύ υπάκουα.


Απάντηση: Υπάρχει μια παλιά κουβέντα που λέει: «αν θέλεις ένα καλό σκυλί, πάρε αρσενικό. Αν θέλεις ένα εξαιρετικό σκυλί, πάρε ένα θηλυκό αλλά κάνε ταυτόχρονα το σταυρό σου». Αυτή η κουβέντα αντανακλούσε τις κοινωνικές αντιλήψεις μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας που πίστευε ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι μεν πολύ καλές, αλλά είναι και επικίνδυνες και δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη. Η αντίληψη αυτή τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γυναίκες είναι αναχρονιστική και αβάσιμη. 

Για το θέμα αρσενικό ή θηλυκό υπάρχουν πολλές απόψεις, οι οποίες είναι είτε στατιστικές γενικεύσεις είτε βασίζονται σε προσωπικά δεδομένα. Αν κάποιος είχε μια σκύλα που ήταν πολύ πιστή και χαδιάρα, θα σας πει ότι οι σκύλες γενικά είναι φιλικές και χαδιάρες. Αν μια έρευνα δείξει ότι τα θηλυκά σκυλιά εκπαιδεύονται πιο εύκολα, αυτό που λέει, για παράδειγμα, είναι ότι από τα 100 σκυλιά που ήταν πιο επιδεκτικά εκπαίδευσης τα 51 ήταν θηλυκά και τα 49 αρσενικά.

Η μόνη πραγματική διαφορά μεταξύ των δυο φύλων είναι ότι τα θηλυκά έχουν τον οίστρο τους δυο φορές τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι για αρκετές μέρες υπάρχει πιθανότητα να λερώσουν το σπίτι και να προσελκύσουν αρσενικά σκυλιά. Αν έχετε σκοπό να στειρώσετε τη σκύλα σας, εξαλείφετε και αυτή τη διαφορά.

Το φύλο κατά τη γνώμη μου είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αυτό που προέχει είναι ο χαρακτήρας του σκυλιού και πώς θα το έχετε μάθει. Το γεγονός ότι γνωρίζετε την οικογένεια των γονιών, ότι τα κουτάβια θα γεννηθούν σε σπίτι και θα κοινωνικοποιηθούν ενωρίς είναι παράγοντες ευνοϊκοί και έχουν μεγαλύτερη σημασία από το φύλο.

Το πιο σημαντικό από όλα το άφησα τελευταίο: όλα εξαρτώνται από το πώς θα μεγαλώσετε το σκυλάκι σας και ποιες συνήθειες, ποια προσωπικότητα θα αποκτήσει. Αν του δείξετε αγάπη και το μάθετε καλούς τρόπους, θα έχετε ένα αξιαγάπητο κατοικίδιο που θα σας λατρεύει και θα το δείχνει με κάθε ευκαιρία, ανεξάρτητα από το αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου