Ads

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας τυφλός και κουφός Άγγελος



Έιντζελ

Και τυφλό και κουφό το σημερινό μας σκυλί. Είναι αυστραλιανό ποιμενικό και λέγεται Angel,  Άγγελος δηλαδή. Το όνομα θα ταίριαζε επίσης στην κυρία του, Ελίσα Ντίλον, που είναι και εκπαιδεύτριά του. Πολύ τυχερός στην ατυχία του αυτός ο θηλυκός Άγγελος, γιατί, εξ αιτίας της αναπηρίας του, μπορούσε εύκολα να είχε μια πολύ χειρότερη μοίρα. Όπως θα δείτε είναι και πολύ γλυκιά και έξυπνη.


Υπακούει σε εντολές όπως μια νορμάλ σκύλα. Η επικοινωνία μαζί της γίνεται κυρίως με την αφή. Δυο αγγίγματα στο πίσω μέρος σημαίνει «κάτσε». Δυο αγγίγματα στην ωμοπλάτη σημαίνουν «ξάπλωσε κάτω».

Έιντζελ
Η Ελίσα της μιλά, αν και δεν την ακούει. «Όταν θέλω να της πω να έρθει, αγγίζω το πηγούνι της και αυτή προχωρά μέχρι που να συναντήσει κάποιον» είπε η Ελίσα. «Το μυστικό της εκπαίδευσης ενός τυφλού και κουφού σκύλου είναι υπομονή και επανάληψη. Χρησιμοποιώ μιαν εντολή που της λέει ότι η προηγούμενη εντολή έληξε και ότι τώρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την επικοινωνία μαζί της».

Η Έιντζελ είναι κοινωνικός σκύλος και κάνει παρέα με σκύλους που δεν έχουν τα δικά της προβλήματα. Ακολουθεί την κυρία της και αισθάνεται πολύ ασφαλής ενόσω είναι δεμένη με λουρί. «Όταν ακολουθήσουμε μαζί μια συγκεκριμένη διαδρομή, μπορεί μετά να την επαναλάβει μόνη της χωρίς να χτυπήσει πάνω στα διάφορα αντικείμενα» εξήγησε η Ελίσα.

Πριν 7 χρόνια ο εκτροφέας της ήθελα να τη θανατώσει λόγω της αναπηρίας της. Την έσωσε η Ελίσα και έκτοτε είναι ευτυχισμένες μαζί.

Αν θέλετε να γνωρίσετε την Έιντζελ και την Ελίσα καλύτερα, ρίχτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου