Ads

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας να κοιμάται στο κρεβάτι σας




Στο θέμα σκύλος στο κρεβάτι υπάρχουν πολλές και διάφορες τοποθετήσεις. Στην ουσία δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Είναι θέμα άποψης και του τρόπου που επιλέγει κάποιος να οργανώσει το σπίτι και την οικογένειά του. Το κείμενο που ακολουθεί απευθύνετε σε όσους κοιμούνται με τους σκύλους τους αλλά θέλουν να κάνουν άλλες διευθετήσεις και δυσκολεύονται.


Για τους ανθρώπους το κρεβάτι είναι το μέρος που κοιμούνται. Για τους σκύλους είναι κάτι παραπάνω: είναι ένας τρόπος που καθορίζει την κοινωνική τους θέση στο πλαίσιο της οικογένειας. Ένας σκύλος που νιώθει ότι έχει ειδικά δικαιώματα θα συνεχίσει να επιδιώκει περισσότερα. Ένα ήσυχο σκυλάκι παραπονιάρικο μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα απαιτητικό κατοικίδιο αύριο.  Κάποιες διορθωτικές ενέργειες πρέπει να γίνουν για να επανέλθει τάξη και ισορροπία στην οικογένεια.

Θα πρέπει να σας πω ότι, αν ο σκύλος σας είναι συνηθισμένος να κοιμάται στο κρεβάτι σας, δεν πρόκειται να δεχθεί εύκολα να εγκαταλείψει αυτήν τη συνήθεια, ή μάλλον αυτό το πλεονέκτημα που έχει. Ο καλύτερος τρόπος να τον κρατήσετε μακριά από το κρεβάτι σας είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο πολύ άνετο και ευχάριστο για να κοιμάται. Για να το επιτύχετε υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

1. Βάλτε το κρεβατάκι του δίπλα στο δικό σας κρεβάτι. Στα σκυλιά αρέσει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους ανθρώπους τους και να μπορούν να τους μυρίζονται, να τους ακούουν να αναπνέουν ή να ροχαλίζουν, να αισθάνονται την παρουσία τους, να μοιράζονται τον ίδιο χώρο, έστω και αν τα κρεβάτια τους είναι διαφορετικά.

2. Φτιάξτε του ένα αναπαυτικό κρεβάτι που να τον χωρά όταν τεντώνει τα πόδια του.

3. Περάστε λίγο χρόνο μαζί του όταν βρίσκεται στο κρεβάτι. Θα τον κάνετε έτσι να αισθανθεί σημαντικός, όπως σημαντικός αισθάνεται και όταν κοιμάται στο δικό σας κρεβάτι. Καθίστε δίπλα του, χαϊδέψτε τον ενώ είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Από καιρού εις καιρόν κρύψτε ένα μπισκότο στο κρεβάτι του για να το βρει όταν πάει να ξαπλώσει. Θα τον βοηθήσει να αγαπήσει το κρεβάτι του.

4. Αφήστε στο κρεβάτι του τη μυρωδιά των ανθρώπων του σπιτιού. Μια παλιά δική σας κουβέρτα, ένα ρούχο φορεμένο. Η όσφρηση για τους σκύλους έχει μεγάλη σημασία και η μυρωδιά σας θα τον κάνει να αισθάνεται ικανοποίηση και σιγουριά και θα τον βοηθήσει να αποκοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου