Ads

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κατοικίδια: πιστοί φίλοι και φυσικοί δάσκαλοι των παιδιών



Τα ζώα είναι φυσικοί δάσκαλοι για όλους τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά. Τα κατοικίδια διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, την αγάπη που δεν ζητά ανταλλάγματα και τη συμπόνια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά που ζουν με σκύλο ή γάτα αναπτύσσονται σφαιρικά. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή, αφού η ζωή τους είναι γεμάτη από συναισθήματα. Είναι βέβαιο πια ότι ένας τετράποδος φίλος τα κάνει από νωρίς υπεύθυνα άτομα με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να βοηθούν τους αδύναμους. Τους δίνει ένα καθημερινό μάθημα στοργής και παράλληλα έγνοια για την επιβίωση του ζώου.


Στις μέρες μας έχουμε πρόβλημα με την παιδική και την εφηβική επιθετικότητα, και είναι βέβαιο ότι όταν μεγαλώνουν και μάθουν να αγαπούν γίνονται λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Κι αυτό γιατί τα παιδιά αυτά μαθαίνουν από μόνα τους να μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά. Στις μέρες μας τα παιδιά είναι γεμάτα στρες. Η βόλτα μαζί με τα ζώα τα βοηθά να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και συνάμα να ασκούνται.

Είναι γεγονός ότι το παιδί που μεγαλώνει με ζώο, ιδιαίτερα το μοναχοπαίδι, δένεται απίστευτα μαζί του. Όταν περάσουν τα χρόνια και το κατοικίδιο πεθάνει, ο πόνος θα είναι απίστευτος. Ακόμη κι αυτό όμως είναι ένα μάθημα ζωής, μια εξοικείωση με την ιδέα της απώλειας. Τα ζώα είναι ακριβώς όπως τα παιδιά. Ζητούν αγάπη και στοργή.

ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου