Ads

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Γυναίκα καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή γιατί σκότωσε τον σκύλο των πεθερικών της



Το θύμα
Με αφορμή τις πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων για κακοποίηση ή δολοφονία κατοικιδίων, έκανα μια μικρή έρευνα μεταξύ των ειδησεογραφικών πρακτορείων σε μια προσπάθεια να βρω παρόμοιες υποθέσεις και να συγκρίνω τις ποινές. Φυσικά η κάθε χώρα έχει τη νομοθεσία της και η κάθε υπόθεση έχει τις ιδιάζουσες συνθήκες της. Υπάρχει όμως μια πολύ πρόσφατη υπόθεση που μου έκανε εντύπωση, τόσο για την αγριότητά της όσο και για την αυστηρότητα της ποινής που επιβλήθηκε.


Η ιστορία εκτυλίχθητε στην Αμερική, όπου ισχύει το σύστημα των ενόρκων. Κατηγορούμενη ήταν η Εβίτα, μια γυναίκα 26 χρόνων, η οποία βρέθηκε ένοχη για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του σκύλου των πεθερικών της. Η ποινή ήταν πέντε χρόνια φυλακή, μη εξαγοράσιμη, και επί πλέον άλλα πέντε χρόνια με αναστολή.

Το έγκλημα της κατηγορούμενης είναι ότι διέρρηξε το σπίτι των πεθερικών της, έκλεψε τον σκύλο τους, ένα Λαμπραντόρ ημίαιμο 14 χρόνων, και μετά σκότωσε τον σκύλο χτυπώντας τον με μεταλλικό ρόπαλο του σόφτμπολ.

Προηγουμένως τα πεθερικά φιλοξένησαν τη δολοφόνο νύφη τους με το γιο της, τεσσάρων χρονών, όταν είχε οικογενειακά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει.

Τον περασμένο Ιούλιο τα πράγματα πήραν δραματική τροπή όταν η Εβίτα απείλησε να σκοτώσει τον σκύλο για να εκβιάσει τα πεθερικά της να της δώσουν περισσότερα χρήματα. Οι τελευταίοι για να τον προστατέψουν τον κρατούσαν κλειδωμένο στο υπνοδωμάτιό τους.

Μια μέρα που έλειπαν από το σπίτι, η Εβίτα παραβίασε την πόρτα του υπνοδωματίου, πήρε τον σκύλο , τον έβγαλε έξω στην αυλή, τον τύλιξε σε ένα ρούχο και άρχισε να τον κτυπά με το ρόπαλο. Μετά πέταξε το άψυχο σώμα σε κάδο απορριμμάτων. Το έγκλημα δεν ήταν τέλειο και το μαρτυρικό υλικό ήταν ικανοποιητικό για να πεισθούν οι ένορκοι για την ενοχή της.

Τελειώνοντας την αγόρευσή του ο δημόσιος κατήγορος ανέφερε ότι το ζευγάρι ήταν πολύ συνδεδεμένο με τον σκύλο. Για την κατηγορούμενη είπε τα εξής καταληκτικά: «Το γεγονός ότι έκανε κάτι τόσο βίαιο και αποτρόπαιο σε ένα ζώο υποδεικνύει ότι υπάρχει μέσα της η δυνατότητα να κάνει κάτι εξίσου βίαιο και κακό σε έναν άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου