Ads

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σκυλιά βοηθούν στο μεγάλωμα ορφανού ελέφαντα



Όλη η οικογένεια, Τζένι, ελέφαντας και σκυλιά, κάνουν τη βόλτα τους

Πριν από μερικούς μήνες το ελεφαντάκι της ιστορίας μας ήταν βρέφος μίας βδομάδας. Το βρήκαν στο Μαλάουι στην Αφρική, μόνο του, ξεκομμένο για άγνωστους λόγους από την αγέλη των ελεφάντων στην οποίαν ανήκε. Εξασθενημένο και πεινασμένο δεν είχε τη δύναμη να βγει έξω από τη λιμνούλα όπου βρισκόταν. Ο θάνατός του ήταν θέμα ωρών.


Μέχρι να γίνει οχτώ μηνών θα πίνει μόνο γάλα
 Του έδωσαν το όνομα Μωυσής, το περιποιήθηκαν και το έδωσαν αμέσως στο ίδρυμα για τα ορφανά ελεφαντάκια. Οι πιθανότητες επιβίωσης των ελεφάντων σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν το γάλα και την παρουσία της μητέρας τους και της αγέλης είναι μόνο 20%. Και τώρα ακόμη που είναι εφτάμισι μηνών δεν διέφυγε τον κίνδυνο. Οι πιθανότητες να γλυτώσει τον πρόωρο θάνατο είναι μόνο 50%.

Την επιβίωσή του ο Μωυσής τη χρωστά στην Τζένι Γουέμπ, υπεύθυνη του ιδρύματος Jumbo και στους σκύλους του αγροκτήματος. Η Τζένι άρχισε με γάλα σκόνη κατάλληλο για πουλάρια και τον τάιζε με το μπιμπερό κάθε δυο ώρες. Το γάλα το συνεχίζει μέχρι σήμερα, γιατί οι ελέφαντες πρέπει να γίνουν οχτώ μηνών για να αρχίσουν να τρώνε σκληρή τροφή.

Η παρουσία της Τζένι την νύχτα βοηθά τον ελέφαντα να κοιμηθεί
 Το ελεφαντάκι είχε ανάγκη από παρέα γιατί στη φυσική τους ζωή οι ελέφαντες ζουν πάντα σε αγέλες. Έπρεπε επίσης να καλύψει την απουσία της μητέρας ώστε το ελεφαντάκι να αισθάνεται ασφάλεια και να μπορεί να κοιμάται. Το τελευταίο πρόβλημα το έλυσε με το να κοιμάται η ίδια κοντά στο ελεφαντάκι. Την παρέα την ανέλαβαν οι σκύλοι του ιδρύματος. Έγιναν γρήγορα φίλοι. Είναι πάντα παρόντες όταν ταΐζουν τον Μωυσή, έτοιμοι να γλείψουν τις σταγόνες γάλακτος που πέφτουν στο πάτωμα. Στη βόλτα είναι πάντα μαζί, η Τζένι, τα σκυλιά και το ελεφαντάκι.



Μόλις ο Μωυσής ενηλικιωθεί θα τον αφήσουν ελεύθερο κοντά σε μια αγέλη ελεφάντων. Σκοπός είναι να ενωθεί με την ομάδα και να ενταχθεί και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου