Ads

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η παραμορφωμένη ηρωική σκύλα των Φιλιππινών πήγε στις ΗΠΑ για θεραπεία



Η Kabang, η σκυλίτσα που πρωταγωνιστεί στο video, τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά τον περασμένο Δεκέμβριο στις Φιλιππίνες στην προσπάθειά της να σώσει δυο κορίτσια που διέσχιζαν το δρόμο από διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Το κεφάλι της σκυλίτσας πιάστηκε στη μπροστινή ρόδα της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα να χάσει τη μουσούδα και την άνω γνάθο της.

Η αυτοθυσία της Kabang συγκίνησε πλήθος κόσμου και μια ευαισθητοποιημένη νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του ζώου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά, αφού μέσω της εκστρατείας συγκεντρώθηκαν 20.000 δολάρια.

«Η Kabang έσωσε τη ζωή δυο παιδιών. Τώρα χρειάζεται τη δική μας βοήθεια. Έχει έρθει η σειρά μας να τη σώσουμε», δήλωσε η κτηνίατρος Anton Lim.

Μετά από μια εντυπωσιακή εκδήλωση προς τιμήν της ηρωικής σκυλίτσας, η οποία περιλάμβανε παρέλαση με 300 σκυλάκια, Φιλιππινέζοι κτηνίατροι μετέφεραν την Kabang στο κτηνιατρικό νοσοκομείο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Εκεί η σκυλίτσα θα υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της γνάθου και του προσώπου.

Οι δυο πρώτες επεμβάσεις θα επιδιορθώσουν την περιοχή των δοντιών, ενώ η τρίτη θα αποκαταστήσει τη μεγάλη πληγή στο πρόσωπο της.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι κτηνίατροι δεν σχεδιάζουν να φτιάξουν προσθετικό σαγόνι ή να αντικαταστήσουν τη γνάθο της Kabang.

Η σκυλίτσα θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Με το θέμα της Kabang ασχοληθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση τον περασμένο Αύγουστο με τίτλο «Έχασε το πρόσωπό της, έσωσε όμως δυο παιδιά»:


econews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου