Ads

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο σκυλάκος του Περιστερίου



ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο σκυλάκος του Περιστερίου πιάστηκε επιτέλους
 Από ψώρα, όπως είναι ολοφάνερο, αλλά και ερλιχίωση πάσχει τελικά ο σκυλάκος που μεταφέρθηκε την 1η Οκτωβρίου στο κτηνιατρείο της Μαρίας Ντεβέ στο Περιστέρι για περίθαλψη. Το ζώο περιφερόταν για πάρα πολλούς μήνες σε άθλια κατάσταση, έως ότου κάποιοι το νοιάστηκαν ουσιαστικά.


Έχει βέβαια και ένα παλιό σπάσιμο στο πόδι του το οποίο όπως μας εξήγησαν δεν γίνεται πια να δέσει αλλιώς. Ο σκυλάκος έχει ξεκινήσει ήδη την κατάλληλη θεραπεία και σε λίγο καιρό θα είναι ένα πλάσμα αγνώριστο και όχι μια τετράποδη σκελετωμένη μούμια.

Άλλωστε η Ανδρονίκη που μένει στη γειτονιά που ζούσε το ζώο, εκδήλωσε την επιθυμία να το υιοθετήσει, για να μην είναι πια αδέσποτο…

Πώς πιάστηκε
Το ζώο κατάφερε να το πιάσει και να πάει στον κτηνίατρο ο φιλόζωος ταξιτζής Κώστας Αδαμόπουλος μαζί με τη Ζωή Μπούρου και μια ακόμα φιλόζωη της περιοχής την Ανδρονίκη. Το φιλοζωικό σωματείο stray.gr είχε ενημερώσει την κτηνίατρο και εκεί μεταφέρθηκε το σκυλί για τα περαιτέρω.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Κώστας Αδαμόπουλος, οι γείτονες του είπαν ότι αν και επικοινώνησαν με τον Δήμο Περιστερίου – τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής – για να αναλάβει το δύστυχο πλάσμα που υπέφερε, οι «αρμόδιοι» ανευθυνο-υπεύθυνοι τους είπαν ότι ΔΕΝ είναι δική τους αρμοδιότητα η φροντίδα του άρρωστου ζώου!

Ο Κώστας, που κατά την διάρκεια της διάσωσης δαγκώθηκε από τον σκυλάκο και έκανε και αυτός μια ένεση για να συνέλθει, μας εξήγησε πόσο καλά τον αντιμετώπισαν οι περίοικοι, όταν τον είδαν να προσπαθεί να πιάσει το ζώο.

Φιλόζωοι γείτονες το τάιζαν
Ευαίσθητη γειτονιά
«Η γειτονιά όπου είχε καταφύγει ο σκυλάκος είναι παράδειγμα προς μίμηση», είπε ο Κώστας. «Η Ανδρονίκη τον  ταΐζε καθημερινά και είχε πάει μόνη της  στον γιατρό για να πάρει αμπούλες για τη  ψώρα πριν μια εβδομάδα. Στη γωνία της οδού  Αναγεννήσεως στην περιοχή της Νέας Ζωής ο ιδιοκτήτης του  κομμωτηρίου "silver" ταΐζε κι αυτός τον σκύλο και φυσικά δεν τον κυνηγούσε όπως θα έκαναν άλλοι "μαγαζάτορες" στη θέση του.

Και χθες που πήγα εκεί ένα ζευγάρι με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε κι αν  μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Σήμερα το μεσημέρι άλλοι δύο γείτονες  ρωτούσαν αν είμαι "της φιλοζωικής" κι ότι  θέλουν να βοηθήσουν. Στον δρόμο καθώς τον βάζαμε στο αυτοκίνητο σταμάτησαν δύο κάτοικοι με τα Ι.Χ. τους και μας είπαν: "μπράβο παιδιά κι εγώ τον τάιζα και  δεν ήξερα τι να κάνω".

«Άρχισα να ξαναελπίζω στους ανθρώπους»
Επίσης θα μπει κουτί  οικονομικής ενίσχυσης για τον σκυλάκο στο κομμωτήριο ώστε να βοηθήσει και η  γειτονιά. Και φυσικά πάνω απ’ όλα πρέπει να ευχαριστήσουμε το stray.gr και  τον Γιώργο Μήλια που κανόνισε την παραμονή και  νοσηλεία του silver (λέω μια ιδέα για όνομα)  στο ιατρείο της κας Ντέβε. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ  ΞΑΝΑΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».

Zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου