Ads

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Διαγωνισμός αδυνατίσματος για κατοικίδια



Ο Τζακ πριν αρχίσει τη δίαιτα. Ζύγιζε τότε 20 κιλά.
Και οι 17 σκύλοι που πήραν μέρος σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, που έγινε για φιλοζωικό σκοπό, ωφελήθηκαν. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν υπέρβαροι και ο σκοπός ήταν να χάσουν όσο γίνεται περισσότερα κιλά. Νικητής αναδείχθηκε ο Τζακ, ένας Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ, ο οποίος πριν τον διαγωνισμό μόλις που μπορούσε να σταθεί στα τέσσερα πόδια του.


Ο Τζακ πριν και μετά τον διαγωνισμό
 Όλοι μαζί οι διαγωνιζόμενοι έχασαν, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, συνολικά 343 κιλά, όσο είναι το βάρος 28 υγιών γιορκσάιρ τέριερ. Τον διαγωνισμό οργάνωσε στην Αγγλία η φιλοζωική οργάνωση PDSA Pet Fit Club.

Αυτή η γάτα έχασε περισσότερο από δυο κιλά και έγινε άλλη γάτα
Η ζωή του Ζακ πριν από το διαγωνισμό ήταν ένα μαρτύριο. Μπορούσε να κινηθεί με μεγάλη δυσκολία και στο τέλος κουφάθηκε. Ζύγιζε σχεδόν είκοσι κιλά, δηλαδή διπλάσια από το ιδανικό βάρος σκύλου της φυλής του. Υπεύθυνος για την κατάστασή του ήταν ο προηγούμενος άνθρωπός του, που κάθε μέρα τον τάιζε τρεις κονσέρβες, όση ξηρή τροφή ήθελε ο σκύλος, μπόλικες λιχουδιές, γλυκίσματα και σοκολάτα και διάφορα αποφάγια.

Ένα κόκερ σπάνιελ πριν τη δίαιτα
Τώρα τρώει μια κούπα ξηρή τροφή διαίτης το πρωί και μια το βράδυ. Μερικές φορές το βράδυ έχει λαχανικά για επιδόρπιο. Κάνει βόλτα κάθε πρωί και βράδυ. Έχει χάσει το ένα τρίτο του βάρους του και η περιφέρειά του μίκρυνε κατά 20 εκατοστά. 

Το ίδιο κόκερ σπάνιελ μετά που έχασε εφτά κιλά
Η νέα ιδιοκτήτρια του Ζακ ανέλαβε το άχαρο έργο της δίαιτας του Τζακ, όταν ο κτηνίατρος της είπε ότι η κώφωση προήλθε από το πολύ λίπος και ότι κινδύνευε και η ίδια η ζωή του αν δεν άρχιζε αμέσως δίαιτα. Μετά από έξι μήνες δίαιτα ο Τζακ είναι άλλος σκύλος: υγιής, ευτυχισμένος και δραστήριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου