Ads

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παιδάκι με σύνδρομο Ντάουν σώθηκε χάρη στους σκύλους του



Ο Ράιλι πριν από την περιπέτειά του
Οι τρεις σκύλοι της οικογένειας συνέβαλαν στη διάσωση του μικρού Ράιλι, τεσσάρων χρονών, που πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν. Ο μικρός έφυγε προχθές από το σπίτι του και κρύφτηκε στο δάσος στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία. Τα σκυλιά τον ακολούθησαν, έμειναν μαζί του όλη τη νύχτα και τον ζέσταιναν με το σώμα τους.

Ο μικρός ήταν στο σπίτι με τη μαμά και τον μικρότερο αδελφό του. Η πόρτα της εισόδου ήταν κλειστή. Κάποια στιγμή η μητέρα πήγε σε άλλο δωμάτιο που ήταν ο μικρότερος αδελφός. Όταν επέστρεψε ο Ράιλι είχε εξαφανιστεί. Μόλις βρήκε κάποιον να προσέχει το μωρό, βγήκε έξω και τον αναζητούσε. Κάποιος της είπε ότι τον είδε να πηγαίνει προς την κατεύθυνση του δάσους και η γυναίκα έτρεξε προς τα εκεί. Στο δρόμο όμως βρήκε το κόκκινο πανταλόνι που φορούσε ο γιος της και μαύρα φίδια άρχισαν να τη ζώνουν.

Ο Ράιλι αμέσως μετά τη διάσωσή του
Η αναζήτηση συνεχίστηκε αργότερα με τη συμμετοχή της αστυνομίας αλλά και πολλών κατοίκων της κοινότητας χωρίς αποτέλεσμα. Όταν νύχτωσε η γυναίκα άρχισε να ανησυχεί πραγματικά. Δυο ενδεχόμενα τη βασάνιζαν ιδιαίτερα, ότι κάποιο κακό έπαθε το παιδί της ή ότι δεν θα άντεχε το κρύο τη νύχτα. Η μόνη παρήγορη σκέψη ήταν ότι από το σπίτι έλειπαν και τα σκυλιά, τα οποία είχαν πολύ στενή σχέση με τον Ράιλι. Ήλπιζε ότι τα σκυλιά ήταν μαζί με το αγόρι της και του κρατούσαν συντροφιά.

Χθες ο Ράιλι εντοπίστηκε ζωντανός από ένα ζευγάρι που συμμετείχε στην αναζήτηση. Υπήρχαν άλλα 200 άτομα που έκαναν την ίδια δουλειά. Κάποια στιγμή άκουσαν γαύγισμα σκύλου. Πήγαν προς το μέρος από όπου ερχόταν το γάβγισμα και τότε είδαν κάτω από ένα θάμνο τον Ράιλι με τους τρεις σκύλους. Ο μικρός έτρεμε από το κρύο και είχε γρατσουνιές σε όλο του το σώμα. 

 «Ακούσαμε το γάβγισμα ενός σκύλου και όταν τρέξαμε προς τα εκεί τον βρήκαμε κουλουριασμένο κάτω από ένα θάμνο με το κεφάλι προς το έδαφος» είπαν οι άνθρωποι που τον έσωσαν. «Δεν ξέραμε αν ζούσε ακόμα μέχρι που γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μας. Έτρεμε από το κρύο. Τον πήραμε πάνω μας και του επαναλαμβάναμε ότι θα τον πάρουμε στη μαμά του και να μην φοβάται".

Η συγκίνηση της μάνας δεν λέγεται. Τον πήρε στην αγκαλιά της και κάθισε στο έδαφος γιατί τα πόδια της έτρεμαν δεν ήταν ικανά να την στηρίξουν. Μονολογούσε από ευτυχία και ευχαριστούσε τους διασώστες αλλά και τα σκυλιά που έμειναν στο πλευρό του όλη τη νύχτα.

Μετά την επιστροφή του Ράιλι, επέστρεψαν και τα σκυλιά ένα-ένα. Ήταν διψασμένα και πεινασμένα.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα πλήρες ρεπορτάζ της εξαφάνισης του Ράιλι και της διάσωσής του χθες το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου