Ads

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ένας μαύρος γάτος έσωσε τη ζωή μιας μαθήτριας, που πάσχει από δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή ανεπάρκεια



Μαρία με την αγαπημένη της Πέρλα

Η Μαρία Γκίλον, 13 χρονών, υποφέρει από πόνους στο στήθος που την εμποδίζουν να κινηθεί ή να μιλήσει λόγω κολπικής ταχυκαρδίας, η οποία απότομα διπλασιάζει τους παλμούς της καρδιάς. Διατρέχει τον κίνδυνο η καρδιά της να σταματήσει, ακόμη και τη νύχτα που κοιμάται μόνη στο δωμάτιό της.


Τόσο η Μαρία όσο και η οικογένειά της πιστεύουν ότι η Πέρλα, η μαύρη γάτα τους, της έσωσε τη ζωή. Κάθε φορά που πιάνει τη Μαρία κρίση ταχυκαρδίας, η Πέρλα το αντιλαμβάνεται και ειδοποιεί τη μητέρα της. Αν είναι νύχτα, της δαγκώνει το πόδι για να ξυπνήσει.

Η μητέρα της Μαρίας δήλωσε: «Η Πέρλα και η Μαρία είναι αχώριστες. Η Πέρλα μάλιστα κοιμάται όλη νύχτα στο κρεβάτι της Μαρίας. Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας η Μαρία έχει κρίση ταχυκαρδίας και δεν μπορεί να μιλήσει, η Πέρλα έρχεται στο κρεβάτι μου και μου δαγκώνει τα δάκτυλα του ποδιού μέχρι που να ξυπνήσω. Στη συνέχεια η γάτα μένει με τη Μαρία μέχρι να της περάσει η κρίση ή μέχρι που να έρθει το ασθενοφόρο».
Πέρλα
Πριν από μερικούς μήνες η Πέρλα κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και επέστρεψε σπίτι σε κακά χάλια. Αίμα έτρεχε από το στόμα της και το ένα της μάτι ήταν πρησμένο. Τρόμαξαν όλοι στην οικογένεια φοβούμενοι το χειρότερο. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε την πολύ σοβαρή κατάσταση των τραυμάτων. Η χειρουργική επέμβαση διήρκεσε ώρες. Το οστά της σιαγόνας συναρμολογήθηκαν, μερικά δόντια αφαιρέθηκαν και ο ουρανίσκος επανενώθηκε και το μάτι σώθηκε.

Τώρα η Μαρία ετοιμάζεται για τη χειρουργική επέμβαση με σκοπό την αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν την ταχυκαρδία. Της ευχόμαστε η εγχείρηση να είναι επιτυχής και να γίνει σύντομα καλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί επεξηγείται με γραφικές παραστάσεις η πάθηση της κολπικής ταχυκαρδίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου