Ads

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αγγλίδα έσωσε σκύλο του Αγίου Βερνάρδου από καταφύγιο της Κύπρου

Νάταλη και Μπέιζιλ, ευτυχισμένοι μαζί
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να προσπεράσω την ιστορία της διάσωσης του Βασίλη, ή Μπέιζιλ, όπως είναι το όνομά του σήμερα. Ακόμη μία υιοθεσία, είπα μέσα μου, ανάμεσα στις τόσες και τόσες που συμβαίνουν καθημερινά. Μετά όμως μου έκανε εντύπωση η δημοσιότητα που άρχισε να παίρνει το θέμα και ο θετικός αντίκτυπός του, και το δίδαγμα που βγαίνει προς τα έξω, ότι δηλαδή υπάρχουν παντού καλοί άνθρωποι που νοιάζονται για τα αδέσποτα και που η απόσταση και οι οικονομικές δυσκολίες δεν τους κάνουν να αδιαφορήσουν και να το βάλουν κάτω. Ακούστε λοιπόν την ιστορία του Βασίλη.





Ο Βασίλης, μέλος της υπερήφανης φυλής του Αγίου Βερνάρδου, κλεισμένος για οχτώ μήνες σε ένα κλουβί 3Χ1 μέτρα σε καταφύγιο σκύλων στην περιοχή Λευκωσίας, υπέφερε σωματικά και ψυχικά. Εκτός από τον εγκλωβισμό, η έλλειψη άσκησης του προκάλεσε απώλεια μυϊκής μάζας σε σημείο που να ζυγίζει 20 κιλά λιγότερα από το κανονικό του βάρος. Υπάρχει μάλιστα ο ισχυρισμός ότι η διατροφή του σκύλου ήταν ελλιπής, το επίπεδο καθαριότητας πολύ χαμηλό και ότι, για κάποια περίοδο, ήταν αλυσοδεμένος στον ήλιο.

Η Νάταλη, 21 χρονών, από τη Βρετανία έτυχε να δει μια φωτογραφία του Βασίλη στη σελίδα της φιλοζωικής οργάνωσης Φωνή της Κύπρου για τα Ζώα και ενημερώθηκε για την κατάστασή του. Η μητέρα της έχει τρία σκυλιά Αγίου Βερνάρδου και αυτό την έκανε πιο ευαίσθητη στην τύχη ή μάλλον ατυχία του Βασίλη. Οι δυο γυναίκες συνεργάστηκαν και έλυσαν με έρανο που έκαναν το οικονομικό πρόβλημα. Μάζεψαν 1.200 ευρώ και μπόρεσαν έτσι να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς του σκύλου στη Βρετανία.
 
Ο Μπέιζιλ, όπως είναι σήμερα
Οι Κύπριοι φιλόζωοι βοήθησαν δίνοντας την ευκαιρία στον σκύλο να κοινωνικοποιηθεί πριν από το μεγάλο του ταξίδι και φρόντισαν για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Μετά την άφιξη του σκύλου στην Αγγλία, η Νάταλη δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που έσωσα έναν αδέσποτο. Έχει πολύ γρήγορα προσαρμοστεί στο κλίμα και τις συνθήκες ζωής. Μετά από την κακομεταχείριση που έτυχε, φοβόμουν ότι θα ήταν νευρικός και φοβισμένος. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ήρεμος και απολαμβάνει τη ζωή».

Ο Μπέιζιλ έχει τώρα τη δική του ιστοσελίδα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου