Ads

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εντυπωσιακή εκδήλωση στη Μαδρίτη με 400 νεκρά ζώα από την οργάνωση «Ισότητα για τα Ζώα»



Ισότητα για τα ζώα

«Η ίδια αρχή της ισότητας, που μας κάνει να σεβόμαστε άλλους ανθρώπους, πρέπει να καλύπτει και να προστατεύει και τα ζώα»
Φορώντας μαύρα μπλουζάκια, εθελοντές και φιλόζωοι από διάφορα μέρη της Ισπανίας μαζεύτηκαν στη Μαδρίτη για να διαδηλώσουν υπέρ της αρχής της ισότητας για τα ζώα. Στα χέρια τους φορούσαν γάντια και κρατούσαν ψόφια ζώα που περιμάζεψαν από κάδους σκουπιδιών. Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης είχε η Ισπανική φιλοζωική οργάνωση «Ισότητα για τα Ζώα».

Σκοπός ήταν η καταδίκη της κακομεταχείρισης, στην οποία υποβάλλονται τα ζώα στις φάρμες, τα σφαγεία, τα εργαστήρια, και της εγκατάλειψης και δολοφονίας ζώων συντροφιάς από απλούς ασυνείδητους ανθρώπους.

Ένα από τα αιτήματά τους ήταν να συνεορτάζονται στις 10 Δεκεμβρίου τόσο τα δικαιώματα των ανθρώπων όσο και τα δικαιώματα των ζώων.


Ισότητα για όλους

«Η ίδια αρχή της ισότητας, που μας κάνει να σεβόμαστε άλλους ανθρώπους, πρέπει να επεκταθεί και να καλύπτει και να προστατεύει τα ζώα», αναφέρει το ανακοινωθέν και καταδικάζει «το γεγονός ότι καθημερινά εκατομμύρια ζώα βασανίζονται και σκοτώνονται για κατανάλωση από ανθρώπους».

Όλα τα νεκρά ζώα περιμαζεύτηκαν από κάδους που υπάρχουν σε φάρμες ή ήταν πεταμένα σε περιοχές απόρριψης σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου