Ads

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» που ντροπιάζει την κοινωνία μας



Σκηνή από το "κυνοκομείο" στο Λουτράκι

Όταν η αγάπη για τα ζώα κάνει τον βίο τους μαρτυρικό…

Περίπου 90 σκυλιά ζουν μέσα σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στο Λουτράκι κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, αφού και υποσιτίζονται και δεν είναι στειρωμένα και είναι τελείως εκτεθειμένα στο κρύο και τη βροχή.




Η γυναίκα αυτή προσπαθώντας να σώσει τ’ αδέσποτα, που συναντούσε στον δρόμο εδώ και χρόνια, ξεκίνησε να τα μαζεύει σ’ αυτό το μεγάλο κτήμα, το οποίο της το παραχώρησε αρχικά δωρεάν κάποιος γνωστός της.


Όσο οι δυνάμεις της επαρκούσαν, μπορούσε να φτιάξει τις περιφράξεις και να τα ταΐζει με τη βοήθεια και κάποιων εθελοντών. Με πλαστικές τέντες, κάποια σπιτάκια και πλαστικά βαρέλια θέλησε υποτυπωδώς να τους προσφέρει ζεστασιά τον χειμώνα και σκιά το καλοκαίρι.


Όμως εδώ και καιρό αυτές οι 90 ψυχές υποσιτίζονται, γι’ αυτό και τα περισσότερα είναι εξαιρετικά αδύνατα.


Τα πιο ήσυχα σκυλιά ζουν ελεύθερα στο μεγάλο χωράφι. Τα περισσότερα όμως ζουν σε μικρά κλουβιά, ή αλυσοδεμένα, επειδή δεν είναι στειρωμένα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει βρει η κα Ζερβού, ώστε να μην αναπαράγονται.


Τα κλουβιά τους όταν βρέχει γίνονται κανονικός βούρκος και τα βαρέλια και τα σπιτάκια δεν επαρκούν φυσικά για όλα… Οι τέντες έχουν διαλυθεί...



Κυρία Ζερβού
Εύκολη η κριτική αλλά


Είναι πολύ εύκολο να την κατηγορήσεις, καθώς όντως φέρει τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, με την οποία η ίδια όμως έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη.


Όμως αυτά που πληρώνουν την απερισκεψία της είναι κυρίως τα ίδια τα ζώα. Όσο και να τα αγαπάς, αν δεν μπορείς να τα ταΐζεις, τελικά μόνο τα βασανίζεις. Άλλωστε η κοινή λογική και η ψυχιατρική επιστήμη κατατάσσει εκείνους, που συγκεντρώνουν περισσότερα πλάσματα απ’ όσα μπορούν, να φροντίσουν στους συλλέκτες. Μια συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως κανονική ψυχική διαταραχή.

Ρωτήσαμε την κα Ζερβού πόσο φαγητό δίνει σε αυτά τα 90 ζώα, αφού είναι εμφανές ότι είναι αδύνατα. Μας απάντησε πως τους μοιράζει 20 κιλά ξηράς τροφής την ημέρα. Καθένας αντιλαμβάνεται ότι τα πιο δυνατά, τα πιο κυριαρχικά σκυλιά κάτι θα τρώνε όσο τα υπόλοιπα θα κοιτάνε…

Η κα Ζερβού πληρώνει το τίμημα των επιλογών της. Από το σανίδι του θεάτρου τις εποχές της νιότης και της δόξας ζει πια εξαθλιωμένη και βαριά άρρωστη, αφού για να εξασφαλίσει τροφές για τα ζώα της δεν έκανε ούτε την θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού από τον οποίο πάσχει.


Οι οικογενειακές αντιδικίες και τα συσσωρευμένα χρέη την οδήγησαν σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Ήδη της κάνουν έξωση και από το σπίτι που μένει με τα 15 σκυλιά της επειδή χρωστάει ενοίκια…

Τι μπορεί να κάνει ο δήμος;


Θελήσαμε να μάθουμε, αν έχει απευθυνθεί επισήμως στον Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ζητώντας στήριξη. Μας είπε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, όμως ο αρμόδιος δήμος θεωρεί, ότι αφού είναι δικά της εκείνη φέρει την ευθύνη.




Γιατί ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την σίτιση, στείρωση, (προσωρινή) στέγαση των ζώων και την προώθηση των υιοθεσιών τους;


Ανάμεσα στα ενήλικα υπάρχουν και κουτάβια!  Άλλωστε αδέσποτα σκυλιά, που βρίσκονται έξω και γύρω από το κτήμα γεννοβολάνε διαρκώς, μεγαλώνοντας το πρόβλημα.


Η έλλειψη χρημάτων δεν είναι η κύρια αιτία του κακού. Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως και η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για τη φροντίδα των ζώων είναι ο σοβαρότερος λόγος. Ένας δήμος μπορεί, αν θέλει, να κινητοποιήσει τους δημότες του. Να ζητήσει τη συνδρομή τους. Να ζητήσει χορηγίες σε είδη (οικοδομικά υλικά, τσίγκους κ.ά.) ώστε τα σκυλιά εκεί να τρώνε και να μην βρέχονται.


Ένας δήμος μπορεί να μαζέψει τροφές και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο να ζητήσει να ξεκινήσουν σταδιακά στειρώσεις. Μπορεί να βρει εκείνους που θα θελήσουν να βοηθήσουν με τις αγγελίες.

 Αν κάποιος ιδιώτης ή σύλλογος θα ήθελε να συμβάλει ώστε, αυτό που γίνεται εις βάρος των ζώων εκεί να σταματήσει, ας επικοινωνήσει με το κτηνιατρείο του κ. Λέκκα στο τηλέφωνο: 2744026206. Οι ανάγκες για τροφές είναι μεγάλες καθώς και για οικοδομικά υλικά, ώστε πρόχειρα έστω τα ζώα να προφυλαχθούν από τη βροχή.
Δείτε τώρα το "κυνοκομείο" της κυρίας Ζερβού όπως είναι σήμερα:

 


Πηγή: zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου