Ads

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Πιστός σκύλος έσωσε τη ζωή 87χρονου που εγκλωβίστηκε στο δάσος για δυο παγωμένες μέρες και νύχτες



Ο σκύλος ήρωας Τσίιφ

Ένας 87χρονος δεν σταματά να ευχαριστεί τον πιστό του σκύλο που τον έσωσε, όταν αναγκάστηκε να περάσει δυο παγωμένες νύχτες σε πυκνό δάσος.

Ο Ρέι είναι ένας σκληραγωγημένος άνδρας, που γνώριζε το δάσος πολύ καλά, γιατί σ’ όλη του τη ζωή ήταν υλοτόμος. Το δάσος παραμένει η μεγάλη του αγάπη και κάθε Σάββατο πηγαίνει εκεί για μακρινούς περιπάτους παρέα με τον σκύλο του τον Τσίιφ. Το περασμένο όμως Σάββατο έπεσε χάμω και δεν μπορούσε να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια του. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα ήταν η παγωνιά τη νύχτα όταν η θερμοκρασία κατέβαινε στο 0 Κελσίου. Αν άντεξε δυο νύχτες χάμω στο έδαφος είναι γιατί ο Τσίιφ ήταν στο πλευρό του και τον ζέσταινε.

Τσίιφ
Τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια ελικοπτέρων, αλόγων και εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν αμέσως χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά αυτός που τον εντόπισε ήταν ο εγγονός του, ο οποίος ήταν εθελοντής μέλος των ομάδων έρευνας και διάσωσης. Ο νεαρός φώναζε από καιρού εις καιρόν το όνομα του παππού του χωρίς όμως να παίρνει απάντηση. Κάποια στιγμή όμως είδε τον σκύλο του παππού του, τον Τσίιφ, να τρέχει προς το μέρος του. Ήταν φανερό ότι ο σκύλος κάτι ήθελε να πει, κάπου να τον πάει και εκείνος τον ακολούθησε.

Τον οδήγησε μέσα από το πυκνό δάσος, πέρασαν από δύσβατα μονοπάτια μέχρι το σημείο που κειτόταν ανήμπορος ο παππούς. Ο Ρέι μεταφέρθηκε με φορείο και ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το κυριότερό του πρόβλημα ήταν η υποθερμία, η οποία αντιμετωπίστηκε εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου