Ads

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Καναδικό Πανεπιστήμιο διαθέτει κουτάβια για να ανακουφίσει τους φοιτητές από το στρες των εξετάσεων



Το Πανεπιστήμιο Dalhousie του Καναδά δοκιμάζει μια καινούργια μέθοδο για να βοηθήσει τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν το στρες των εξετάσεων. Για τρεις μέρες, από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, μια από τις αίθουσες του Πανεπιστημίου θα είναι γεμάτη με κουτάβια τα οποία οι φοιτητές μπορούν να επισκεφθούν, να χαϊδέψουν και να παίξουν μαζί τους. Τα σκυλάκια θα τα δανείσει μια φιλοζωική οργάνωση που ειδικεύεται στην εκπαίδευση σκυλιών θεραπείας.

Η φοιτητική ένωση του Πανεπιστημίου ανάρτησε σχετική ανακοίνωση στο Facebook, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση, αφού στις 24 πρώτες ώρες προωθήθηκε 2.000 φορές. Εκατοντάδες φοιτητές άφησαν εγκωμιαστικά σχόλια στη σελίδα.

 «Έχω εξετάσεις στις 4 το απόγευμα», έγραψε κάποιος. «Στις 3 το απόγευμα θα είμαι στο σκυλοδωμάτιο».


 «Τρομερό!» έγραψε κάποιος άλλος, «αυτή είναι η καλύτερη ιδέα που μπορούσε να έχει κάποιος».
Κάποιος άλλος είπε ότι ήδη αισθάνεται τις συνέπιες του σκυλοδωμάτιου, πριν ακόμη το επισκεφθεί
 «Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ» ήταν ένα από τα σχόλια, «είμαι τόσο ενθουσιασμένος που άρχισε να μου φεύγει το στρες των εξετάσεων¨.


Απόφοιτοι του Πανεπιστήμιου παραπονέθηκαν γιατί την εποχή που έδιναν εξετάσεις δεν υπήρχε αυτός ο θεσμός με τα σκυλιά. Ένας μάλιστα ζήτησα να του επιτραπεί να επισκεφθεί το σκυλοδωμάτιο, γιατί παρόλο που τέλειωσαν οι εξετάσεις του, αισθάνεται ακόμη αναστατωμένος.

Μερικοί φοιτητές προσφέρθηκαν να φέρουν τα δικά τους σκυλιά. Οι αρχές όμως του Πανεπιστημίου αποφάσισαν ότι μόνο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στη νέα αυτή εμπειρία.

Στις ΗΠΑ η χρήση ζώων συντροφιάς για να ανακουφίσουν ψυχικά τους φοιτητές άρχισε εδώ και κάποια χρόνια. Από το Πανεπιστήμιο Kent State University στο Ohio μέχρι το Macalester College στη Minnesota, όλο και περισσότερα Πανεπιστήμια είναι φιλικά στα κατοικίδια, ιδιαίτερα την περίοδο των εξετάσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται τα κατοικίδια φοιτητών και καθηγητών, ενώ σε άλλες έχουν δημιουργηθεί ειδικά κέντρα  για τη προσωρινή φιλοξενία τους. Υπάρχουν, τέλος, και Πανεπιστήμια όπως το Harvard Medical School ή το Yale Law School όπου προσφέρεται η δυνατότητα στους  φοιτητές να «ενοικιάσουν» ζώα συντροφιάς για σύντομο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου