Ads

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση καρκινοπαθούς για βοήθεια στη φροντίδα του σκύλου του



Κέβιν και Σμόκι, ευτυχισμένοι μαζί



Ο Κέβιν, 61 χρόνων από την Αλμπέρτα του Καναδά, καθυστέρησε την εγχείρηση για αφαίρεση καρκινικού όγκου στο παχύ έντερο όσο μπορούσε. Είχε τη σκύλα του τη Σμόκι να φροντίσει και δεν ήθελε να την αφήσει μόνη. Όταν αντιλήφθηκαν το πρόβλημά του, οι συνάδελφοί του στη δουλειά μάζεψαν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα παραμονής του σκύλου σε ξενοδοχείο ενόσω ο Κέβιν θα βρισκόταν στο νοσοκομείο.



Δυο βδομάδες αργότερα ο Κέβιν επέστρεψε σπίτι, δεν είχε όμως τη δυνατότητα να φροντίζει τη σκύλα του. Η χριστουγεννιάτικη ευχή που έκανε ήταν να βρεθεί κάποιος να φροντίζει τη σκύλα του. Η Σμόκι, ημίαιμο χάσκι, ήταν η αχώριστη σύντροφός του τα τελευταία δέκα χρόνια. Όταν ήταν στο νοσοκομείο για δυο βδομάδες, αναγκάστηκε να την αποχωριστεί για πρώτη φορά στη ζωή του.


Η Σμόκι κοιμάται δίπλα στον Κέβιν
 «Η παρουσία της βοηθά στην ανάρρωσή μου», δήλωσε ο Κέβιν μετά που επέστρεψε στο σπίτι του. «Είναι τόσο τρυφερή!»


Ενώ η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν, η Σμόκι έμενε αναγκαστικά σπίτι και δυσανασχετούσε που δεν είχε την κανονική της άσκηση. Μια συνάδελφος του Κέβιν και πρώην καρκινοπαθής, που ένιωσε το πρόβλημα του Κέβιν, προσφέρθηκε να βοηθήσει.


«Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος στο σπίτι για τη Σμόκι, γιατί ο Κέβιν δεν έχει καλή περίφραξη στην αυλή του και είναι πολύ αδύναμος για να παίρνει ο ίδιος βόλτα την σκύλα μέσα στο χιόνι», δήλωσε  η φίλη του. Τις ιδέες αυτές η καλή γυναίκα τις επαναλάμβανε σε όποιον συναντούσε. Το θαύμα δεν άργησε να συντελεστεί. Φιλόζωοι και φιλάνθρωποι εθελοντές έκαναν την εμφάνισή τους ο ένας μετά τον άλλο.


Μερικοί προσφέρθηκαν να αναλάβουν την καθημερινή βόλτα της Σμόκι, ενώ άλλοι δήλωσαν έτοιμοι να βελτιώσουν την περίφραξη της πίσω αυλής του σπιτιού του. Κάποια εταιρεία μάλιστα, που ειδικεύεται σε περιφράξεις, τοποθέτησε αμέσως μια κινητή περίφραξη για να λυθεί το πρόβλημα προσωρινά μέχρις ότου βρεθεί πιο μόνιμη λύση. Ένα ξενοδοχείο σκύλων προθυμοποιήθηκε να φιλοξενεί τη Σμόκι όποτε ο Κέβιν δεν μπορούσε να τη φροντίζει μόνος του.


Όλη αυτή η προσφορά βοήθειας συγκίνησε βαθύτατα τον Κέβιν, που δήλωσε: «Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου έχουν φύγει. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχα αδέλφια. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Όλοι αυτοί που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν είναι άγνωστοι. Μου έχουν τονώσει το ηθικό και τους ευγνωμονώ. Μου έκαναν το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων που είχα ποτέ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου