Ads

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βίσκο, ο καλύτερος αστυνομικός σκύλος της Βρετανίας



Βίσκο και Ματ Χόλντινγκ σε δράση

Η είδηση ότι ο Βίσκο, 4 χρονών γερμανικός ποιμενικός, ανακηρύχθηκε καλύτερος αστυνομικός σκύλος της Βρετανίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο 2012 πραγματοποίησε 142 συλλήψεις. Κατά μέσο όρο συλλαμβάνει έναν κακοποιό κάθε τρεις μέρες.




Τα καταφέρνει επίσης θαυμάσια σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Πριν από μια βδομάδα οδήγησε με ασφάλεια στο σπίτι του ένα κοριτσάκι που υπήρξε για λίγο αγνοούμενο, μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Το κοριτσάκι σώθηκε μετά το δυστύχημα και, τρομοκρατημένο όπως ήταν, εξαφανίστηκε στο παρακείμενο δάσος. Ο Βίσκο το εντόπισε χωρίς πρόβλημα και οι αστυνομικοί το οδήγησαν με ασφάλεια στην οικογένειά του.
Ο Βίσκο εκπαιδεύεται

«Υπάρχει  ένας καταπληκτικός δεσμός ανάμεσά μας», δήλωσε ο αστυνομικός Ματ Χόλντινγκ, σύντροφος του Βίσκο εδώ και τέσσερα χρόνια. Βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο και γνωρίζουμε τα όριά μας».


Σκύλος και αστυνομικός εκπαιδεύτηκαν μαζί για τρεις μήνες πριν πάρουν έγκριση και αναλάβουν δράση. Η άδεια του σκύλου ανανεώνεται κάθε χρόνο. Η άδεια του Βίσκο είναι ανώτερου επιπέδου, πράγμα που δείχνει τον υψηλό βαθμό εκπαίδευσης και πειθαρχίας που τον χαρακτηρίζει.


 «Η εκπαίδευση για τον Βίσκο είναι παιγνίδι», δήλωσε ο σύντροφός του. Για κάθε τι που κάνει σωστά, τον ανταμείβω με μια μπάλα. Πολύ σπάνια του δίνω λιχουδιές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου