Ads

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ορφανό ελάφι και αδέσποτος σκύλος γίνονται αχώριστοι φίλοι σε ένα κοιμητήριο




Έλλα και ΕΤ στο κοιμητήριο
Η φιλία ανάμεσα στο ελάφι και τον σκύλο ήταν άμεση και δυνατή. Η  Έλλα, θηλυκό ελάφι ενός χρόνου, γεννήθηκε κοντά στο κοιμητήριο του Κάνσας Σίτι. Η μητέρα της σκοτώθηκε από αυτοκίνητο και έκτοτε μένει στο κοιμητήριο. Έγινε η μασκότ του κοιμητηρίου, εξοικειώθηκε με τους ανθρώπους και μερικές φορές εθεάθη να παρακολουθεί κηδείες. Ο αδέσποτος σκύλος, ένα ημίαιμο σαρ πέι, ήρθε στο κοιμητήριο πριν μερικές βδομάδες και οι δυο τους έγιναν αμέσως φίλοι.

Αν και το θέαμα των δυο φίλων ήταν συγκινητικό και ήταν αρκετοί αυτοί που ήθελαν να τους αφήσουν να ζήσουν μαζί, οι υπεύθυνοι του κοιμητηρίου σκέφτηκαν ότι με τον ερχομό του χειμώνα ο σκύλος θα δυσκολευόταν να αντέξει το χιόνι και την παγωνιά. Κάποιοι πρότειναν να τοποθετηθεί σπιτάκι για να προστατεύεται ο σκύλος, οι υπεύθυνοι όμως δεν πείσθηκαν να κρατήσουν τον σκύλο. Ο λόγος της διαφωνίας τους ήταν ότι η παρουσία του σκύλου θα προσέλκυε άλλους αδέσποτους και όλοι μαζί θα τρομοκρατούσαν το μοναχικό ελάφι.


Έλλα και ΕΤ στο κοιμητήριο
Η τελική τους απόφαση ήταν να παραδώσουν τον σκύλο σε καταφύγιο που δεν εφαρμόζει την τακτική της ευθανασίας. Οι αρχές του καταφυγίου συμφώνησαν ότι η παραμονή του σκύλου στο καταφύγιο θα ήταν για το καλό του. Η σύλληψη του σκύλου δεν ήταν εύκολη γιατί απέφευγε επιμελώς τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή τον παρέσυραν σε παγίδα και τον έπιασαν. Η  Έλλα που παρακολούθησε τη σκηνή έτρεξε κοντά στο φίλο της. Όταν έβαλαν τον σκύλο στο καμιόνι, η  Έλλα ήταν εκεί και ακολούθησε για λίγο το αυτοκίνητο με τον φίλο της.


 «Το ελάφι μπορεί να αντέξει το κρύο του χειμώνα και να επιβιώσει μόνο του στη φύση», δήλωσε εκπρόσωπος του καταφυγίου. «Εκεί είναι το φυσικό του περιβάλλον. Ο σκύλος όμως έχει ανάγκη από στέγη και τροφή για να βγάλει το χειμώνα.»


 «Ράγισε η καρδιά μου όταν είδα το αυτοκίνητο με τον σκύλο να φεύγει και την  Έλλα να τρέχει πίσω του», είπε ο  υπεύθυνος του κοιμητηρίου. «Ταυτόχρονα χαίρομαι που οι δυο τους έγιναν φίλοι γιατί μας εμπνέουν και μας δείχνουν με χειροπιαστό τρόπο ποια είναι η έννοια της φιλίας».


Στο καταφύγιο έδωσαν στο σκύλο το όνομα ΕΤ, από τη λέξη «ΕπιΤάφιος», μια και ο σκύλος έζησε σε κοιμητήριο. Οι άνθρωποι του καταφυγίου καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να κοινωνικοποιήσουν τον ΕΤ και να τον προετοιμάσουν για υιοθεσία. Είναι πολύ ντροπαλός και αποφεύγει τους ανθρώπους. Το καλό όμως είναι ότι είναι μόνο 6-8 μηνών, κουτάβι δηλαδή, και όλοι ελπίζουν ότι σύντομα θα εξοικειωθεί με τους ανθρώπους, από τους οποίους υπέφερε τόσα πολλά.


Την τελευταία λέξη την είπε ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου: «Όποιος και αν υιοθετήσει τον ΕΤ, είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί το κοιμητήριο μαζί με τον σκύλο και να δώσει την ευκαιρία στον ΕΤ και την Έλλα να τρέξουν μαζί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου