Ads

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλος έσωσε τη ζωή του κυρίου του και έγινε ο ήρωας του χωριού του



Ροξάν


Σκύλος σώζει άνθρωπο. Όσες περιπτώσεις και να διηγηθούμε, υπάρχουν πάντα νέες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά η ηρωίδα μας λέγεται Ροξάν και είναι γερμανικός ποιμενικός. Το κατόρθωμά της είναι ότι έσωσε τον κύριό της από βέβαιο θάνατο. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο σε ένα χωριό της ανατολικής Γαλλίας.


Τη Ροξάν την ήξερε και την αγαπούσε όλο το χωριό. Δώδεκα χρονών πια, ήταν πάντα πολύ φιλική και τρυφερή με γνωστούς και άγνωστους. Σήμερα είναι αντικείμενο θαυμασμού για όλους τους κατοίκους της περιοχής.



Ντεντέ και Ροξάν πριν από το ατύχημα
Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ο κύριος της, ο Ντεντέ, την πήρε να περπατήσουν στο δάσος, όπως έκαναν σχεδόν κάθε μέρα. Αυτή η βόλτα παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία όταν ο Ντεντέ, 58 χρονών, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε χάμω στο χιόνι. Όταν μετά από αρκετές ώρες ξαναβρήκε τις αισθήσεις του βρισκόταν σε ασθενοφόρο,  καθοδόν προς το νοσοκομείο.



Το ότι σώθηκε και είναι ακόμη στη ζωή το οφείλει στη Ροξάν. Όταν η σκύλα είδε ότι ο κύριός της βρισκόταν ξαπλωμένος στο χιόνι και δεν κουνιόταν καθόλου, έτρεξε προς το χωριό για να ζητήσει βοήθεια. Στο δρόμο της συνάντησε δυο χωριανούς που την αναγνώρισαν. Άρχισε τότε να γαβγίζει, να κλαίει και να τρέχει γύρω από αυτούς για να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον τους. Κοίταζε προς το δάσος και οι δυο άνθρωποι κατάλαβαν ότι κάτι συνέβη, κάτι ήθελε να τους πει. Την ακολούθησαν και σε λίγο βρέθηκαν στο σημείο όπου ο Ντεντέ ήταν ακόμη πεσμένος στο χιόνι.


Αναίσθητος όπως ήταν, οι παλμοί μόλις και μετά βίας γίνονταν αισθητοί και η θερμοκρασία του σώματός του κατέβηκε στους 32 βαθμούς Κελσίου. Κάλεσαν αμέσως βοήθεια και ταυτόχρονα προσπάθησαν να τον προστατέψουν από το κρύο. Το ασθενοφόρο έφτασε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και, με τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, άρχισε να ξαναβρίσκει τις αισθήσεις του.


Ευτυχώς το πρόβλημά του  δεν ήταν τόσο σοβαρό και επέστρεψε σύντομα σπίτι του. Στους φίλους που τον επισκέπτονται, αναφερόμενος στη Ροξάν, επαναλαμβάνει : «Είναι ο σωτήρας μου, είναι ο σωτήρας μου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου