Ads

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Εκατοντάδες τα βαρελόσκυλα που ζουν μαρτυρικά στη Λέσβο



Βαρελόσκυλο στη Λέσβο. Αυτή, όπως και οι άλλες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε πιο κάτω, ελήφθησαν προχθές, 15 Ιανουαρίου 2013


Πόσο κάφροι είμαστε τελικά;




Στη συστηματική καταγραφή των κακοποιημένων σκυλιών, που εντοπίζονται στη Λέσβο, προχωράει η φιλοζωική οργάνωση «Canilos Animal Foundation». Σε συνεργασία με τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία επιδιώκει και να σώσει τα ζώα, που ζουν εκεί βίο αβίωτο, αλλά και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εκείνοι οι οποίοι τα κακοποιούν.



Αυτή η καταγραφή, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες αποκαλύπτει κάτι που ήδη γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Πως και στο νησί της Λέσβου τα βαρελόσκυλα βρίσκονται παντού. Είναι αλυσοδεμένα στη μέση του πουθενά ή μέσα σε κτήματα και ζουν όσο αντέξουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.



Τα περισσότερα επιβιώνουν μαρτυρικά χωρίς φαγητό και νερό μέσα σε πρόχειρες κατασκευές, που δεν τους προσφέρουν ίχνος προστασίας. Ζουν μέσα σε βαρέλια στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ δεν είναι λίγα τα αλυσοδεμένα, που δεν προστατεύονται από τίποτα.



Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, αποκαλύπτουν ένα μικρό δείγμα από την σκληρή πραγματικότητα, την οποία οι ντόπιοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Οι περιοχές από τις οποίες τραβήχτηκαν τα στιγμιότυπα είναι οι εξής: Κυδωνιές, Ευαγγελίστρια, Ντίπι, Λάρσος, Λάμπου, Μύλοι, Παναγιούδα.



Θυμίζουμε, ότι στο facebook έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό η σελίδα: «Σώστε τα "βαρελόσκυλα" της Λέσβου - Save Lesvos' "Barrel Dogs"» με σκοπό την παρουσίαση αυτού του υλικού.



Σε αυτή την πρωτοβουλία και την δράση συμμετέχουν πέντε σωματεία και ομάδες (Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου «Ο Παν», Σύλλογος Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων «H  Κιβωτός» Λέσβου, Eressos for Animals, Πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για τη Λίζα!  Όχι στην κακοποίηση ζώων στη Λέσβο», Canilos Animal Foundation).



Εντούτοις το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο και οι εθελοντές αποδεικνύονται τελικά ανήμποροι να το αντιμετωπίσουν, αφού ουσιαστική πολιτική βούληση για τον τερματισμό αυτού του εγκλήματος δεν υπάρχει.



Όμως αυτές οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και φυσικά τον γύρο του κόσμου και αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη του πόσο κάφροι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Τι επιχειρήματα να βρεις για να «δικαιολογήσεις» τους ιδιοκτήτες αυτών των σκυλιών;



Κάθε φωτογραφία αντιστοιχεί σε 1.000 λέξεις. Χιλιάδες οι λέξεις που δυσφημούν απολύτως δικαιολογημένα και το νησί  της Λέσβου και συνολικά την πατρίδα μας, αφού βαρελόσκυλα υπάρχουν παντού στην Ελλάδα.










Zoosos.gr

1 σχόλιο: